Смисълът на политика в демокрацията е да защитава платформа за

...
Смисълът на политика в демокрацията е да защитава платформа за
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Прекалено много хора са в политиката да крадат

Смисълът на политика в демокрацията е да пази платформа за развиване на цялото общество и да накара хората да я поддържат. Да манипулираш умишлено с нелепости, които явно вредят на обществото, само че носят гласове по един или различен метод е закононарушение, а политикът е нарушител.

 

Чрез неистина към кражба, посредством кражбата - нова неистина, нещо като лъжа-кражба- неистина прим. И по този начин измамата става метод на действие на политиката, а криминалите - лице на страната.
Такава машинация е хартиената бюлетина - връщането назад към нея с всевъзможни лъжливи причини е да се прикрие кражбата на избор, единствено посредством който може да продължи кражбата от бюджета.

Опорните колони на този модел в стопанската система се споделят олигарси. Те са инструментите за заверка на кражбата от политиците. Неслучайно няма доста богат човек у нас, който да е без някаква рецепторна връзка с българския бюджет.

Условно 20% от популацията на България се храни от транзакции с бюджета. Това е тъй наречените Рентиерска стопанска система - строителството с публични поръчки, енергетиката, търговията с акцизни артикули (горива, алкохол и цигари), която прави условно 20% от Брутният вътрешен продукт. Тя ангажира политици, предприемачи с техните чиновници и държавни служители, които са политически показани от хартиената коалиция. Корупцията е нейния modus operandi, рентата - нейната “добавена стойност ”.

Останалата част от стопанската система - МСП на вътрешния пазар и фирмите- експортьорки - създават условно към 80% от Брутният вътрешен продукт на пазарен принцип. А техните налози и сметки зареждат рентиерската стопанска система.

Хората заети в действително пазарна стопанска система са условно 80% от популацията, само че са показани с малко над 20% в Народното събрание от Политическа партия и Демократична България. Защото доста от тях имат личен живот, независещ от политиката и не виждат смисъл да гласоподават.
С други думи, у нас 80% от хората са като пчеличките, които създават меда, който други 20% търтеи чакат да опоскат.
И по този начин ще продължи, до момента в който пчеличките не са показани с 80%, а търтеите с 20% от депутатите в Народното събрание.
Вместо назад, както е в този момент.

 

Икономистът Евгений Кънев, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР