Смисълът на благодеянието - това беше темата на матурата по

...
Смисълът на благодеянието - това беше темата на матурата по
Коментари Харесай

Затрудни ли зрелостниците матурата по БЕЛ?

" Смисълът на благодеянието " - това беше тематиката на матурата по български език и литература. Трима зрелостници бяха отстранени поради прилагане на мобилни устройства.

Днес Българска национална телевизия наблюдава провеждането на матурата в столичното 51-во учебно заведение.Това, което може да се каже, е че зрелостниците считат, че матурата е била лесна, не ги е затруднила и тематиката върху Йовков. Казаха още, че са съумели да се приготвят добре макар онлайн образованието, множеството от тях обаче са на мнение, че е трябвало да отпадне образователен материал. Казаха и че ограниченията против COVID-19 са били нужни и не са ги тормозили.

В 5.15 ч. сутринта в просветното министерство измежду 11 милиона благоприятни условия беше генериран изпитният вид. Зам.-министър Мария Гайдарова сподели, че против преписването има засилено видеонаблюдение.

" Ние сме построили видеонаблюдение, което ще бъде в действително време от център тук в МОН, също по този начин за първи път и във всички РУО ", изясни тя.

В 7.00 ч. пред учебните заведения започнаха да идват и зрелостниците - спокойни или напрегнати, съумели да се приготвят или не, съгласни, че материал не е трябвало да отпада, или в противен случай.

Българска национална телевизия: Онлайн образованието попречи ли?

" Със сигурност повлия, само че в реалност имах страховит възпитател и онлайн или присъствено тя продължи да преподава със размах и това ни приготви ", сподели дванайсетокласничка.

" Наистина нямаше да бъде зле двата романа и Вапцаров да отпаднат ", счита друга.

Освен видеонаблюдението през днешния ден за реда бдяха и 15 хиляди квестори. За втора година матурата мина под знака на COVID-19 и засилени ограничения за сигурност. Учениците бяха по 10 в стая и с маски.

" Така беше и предходната година, те са привикнали към този момент, няколко месеца са по четири, пет часа с маски, това не ги тормози ", сподели шефът на 52-во СУ Асен Александров.

Явиха се и осем карантинирани възпитаници, в обособени стаи и с имунизирани квестори. Двама заболели възпитаници ще се явят през август. Двама зрелостници в Ямбол и Самоков бяха отстранени поради опит за преписване, трима в София се явиха без документи, само че бяха позволени. След края на матурата учениците споделиха, че са удовлетворени.

" Много беше елементарно, ние се надявахме на нещо по-сложно - Димитър Талев, Димитър Димов, само че в действителност се падна доста елементарно и самата матура беше лесна, за което доста се радваме ", показа ученичка.

" Определено за мен " Песента на колелетата " беше доста лесна за писане ", разяснява друга.

За да имат висока оценка на есето или съчинението обаче, учениците би трябвало да схващат и поясняват тематиката, да аргументират теза, да имат висока езикова просвета. Резултатите от матурите ще са подготвени до 7 юни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР