Смирение и поклонение. Така част от хората в катедралния храм

...
Смирение и поклонение. Така част от хората в катедралния храм
Коментари Харесай

Вярващи идват в храма със смирение и любов в сърцата

Смирение и поклонение. Така част от хората в катедралния храм “Св. Неделя” споделиха, че идват на днешния Разпети петък, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На Велики (Разпети) петък – най-тежкият ден за Божия наследник – не се отслужва литургия. Отслужват се Царските часове. Изнася се светата плащаница, чието носене припомня за носенето на Христовото тяло към Гроба. Вечерта се прави символичното опело Христово.

Храмовете се изпълват с хора. Миряните минават под Плащаницата. Така е и в митрополитската катедрала “Св. Неделя”. Стотици миряни съблюдаваха християнската традиция възпламениха свещи, сервираха цветя пред символичния гроб на Иисус Христос в центъра на храма, припомниха си и съпреживяха Христовите премеждия, в името на изкуплението на греховете ни.

„ Със примирение, с поклонение, с възприятие на благодарност, с възприятие на любов”. Така през днешния ден в храма пристигна Деляна. Нейната молитва е за здраве – на нея, на фамилията ѝ, на България, на българите. „ Здраве, обич да има измежду хората. Просто да се обичат малко повече, като излъчват обич и обич ще получават. Любов – това е!”, сподели дамата.

„ Живеем във време, което е доста цялостно с страсти всеки ден, по тази причина на този ден бих желала всички да се смирим, да се поклоним и да чакаме да пристигна нещо по-добро от нас, от всички, за България”, сподели Галина, откакто излезе от храма.

Сийка сподели, че идва съвсем през ден в храма, тъй като има вяра в природата, в Господа. „ И се надявам на следващия ден Всевишният, като възкръсне, да бъдем още по-добре”, сподели дамата. Нейната молитва е Господ да оказва помощ на всички хора и светът да стане по-добър.

За здраве възпламениха свещичка през днешния ден Иванка и Христина. „ Едва съм пристигнала, обаче аз имам вяра в Господ и по тази причина съм пристигнала тук, да си запаля свещица и за здраве”, сподели 84-годишната Христина съобщи БГНЕС.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР