Сметосъбирачи, работници в комуналните услуги и машинисти са сред хората,

...
Сметосъбирачи, работници в комуналните услуги и машинисти са сред хората,
Коментари Харесай

Стотици хиляди служители във Франция стачкуват

Сметосъбирачи, служащи в комуналните услуги и машинисти са измежду хората, които стачкуват във вторник в цяла Франция. Поводът – противоречие с плануваната пенсионна промяна в страната, която планува две спомагателни години до пенсия. Сега французите ще би трябвало да се пенсионират на 64.

Очакват се повече от 250 митинга в Париж и в цялата страна, като синдикатите оповестиха, че това ще е най-мащабната проява до момента. Безсрочната стачка в националната железопътна компания се оказва най-проблемна, поради блокираните стотици хиляди пасажери.

 
Очевидно е доста мъчно за служащите, само че за жал във Франция постоянно е било по този начин – би трябвало да стачкуваме, с цел да пазиме правата си.
Брики Мокран
Трудно е да пътуваш с градски превоз. Нямаме избор обаче. В сегашната обстановка да работиш още две години, с цел да се пенсионираш е просто невероятно. Много хора умират преди да навършат пенсионна възраст.
Кристоф

Очаква се да бъдат спрени влаковете за Германия и Испания, а тези за и от Англия ще бъдат понижени с една трета. Една пета от полетите бяха анулирани на парижкото летище " Шарл дьо Гол ", а към една трета - на летище " Орли ". Ще стачкуват и над 60 % от учителите в началните учебни заведения, както и работещите в обществения бранш.

Правителството на президента Еманюел Макрон съобщи, че няма да отстъпи пред митингите и законът ще бъде признат до края на март.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР