Сметната палата в годишната си програма е заложила одит по

...
Сметната палата в годишната си програма е заложила одит по
Коментари Харесай

ДПС искат одит и изслушване на синдиците на КТБ

Сметната палата в годишната си стратегия е заложила одит по правомерност на Фонда за гарантиране на влоговете. Ние направихме предложение одитът да бъде уголемен и с одит по успеваемост на ръководството по отношение на работата на синдиците на КТБ. Това оповестиха на брифинг от парламентарната група на Движение за права и свободи по тематиката за банкрутиралата банка.

От партията желаеха одит на активността на синдиците на банката и чуването им в бюджетната парламентарна комисия. Предложението пристигна след желанието на ръководещите да създадат самостоятелна инспекция на банкрута на кредитната институция.

" Освен всичко друго, не престават спекулациите по отношение на банкрута на банката. По тематиката КТБ имаше редица следствия, в това число на анкетна комисия на Народното събрание, която излезе с отчет, в това число с интернационално следствие на групата " Алекс партнерс " - една от водещите в света, прочее и двата отчета са обществени, единствено че никой не си прави труда да ги чете. " Алекс партнерс " доста ясно и изрично споделиха, че банкрутът се дължи на това, че банката е конструирана като финансова пирамида от нейния притежател Цветан Василев и вътре самата финансова пирамида беше доста ясно показана и обяснена ", съобщи Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

От Движение за права и свободи ще желаят да се одитира в чий ръце е масата на несъстоятелността на КТБ и по какъв начин се ръководи тя. На поисканото чуване депутатите на придвижването ще желаят информация и какви средства са събрани в резултат на импортираните от тях промени на Закона за събиране на вземанията.
https://www.facebook.com/presscenterdps/videos/1061719814620767
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР