Сметките са свързани не с цената, а с количеството енергия,

...
Сметките са свързани не с цената, а с количеството енергия,
Коментари Харесай

Честито. Всички В България Вече Получават Това Писмо И Се Хващат За Главите!

" Сметките са свързани не с цената, а с количеството сила, което използваме. Това е предстоящо всяка година ", съобщи проф. Тасев. Той дефинира като " добра вест " обстоятелството, че от 1 януари не бяха нараснали цените на електричеството и на парното отопление от КЕВР.

" Моите опасения са, че това, което се случва на пазара с индустриалната електрическа сила, ще рефлектират доста неприятно върху цената за бита. Очаквам съществено нарастване ", съобщи Еленко Божков, някогашен член на КЕВР.

" Увеличи се цената на свободния пазар в някои от дните близо 3 пъти, т.е. превишихме някои от прилежащите тържища с близо 40% като цена. Това е причина за увеличение на цената за бита ", изясни Божков.

" Вторият фактор е, че при започване на предходната година беше изменен метода за установяване на балансиращата сила. Тя към този момент също зависи от цената на свободния пазар ", разясни Божков. " Третият фактор са софтуерните разноски. Разпределителните сдружения купуват на цена на свободен пазар и имат право и евентуално ще желаят да бъдат обезщетени по отношение на прогнозните цени ", счита той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР