Сметките са счетоводен документ“В представените предварителни сметки за Бюджет 2023

...
Сметките са счетоводен документ“В представените предварителни сметки за Бюджет 2023
Коментари Харесай

Кметове от наводнени общини алармират пред „Труд news”: Асен Василев замразява парите за бедствия въпреки пороите

Сметките са „ счетоводен документ “
В показаните предварителни сметки за Бюджет 2023 от финансовия министър Асен Василев на процедура са замразени средствата за бедствия и повреди, сигнализираха пред „ Труд news ” кметове от засегнатите от последните порои общини. Сумата, която Василев анонсира като „ вдигната “, в действителност е остарялата, която бе заложена в плана за Бюджет 2023 на служебното държавно управление – 130 млн. лв..

" Фондът за бедствия в проектобюджета на служебния кабинет беше разчетен за 80 млн. лв., сега е вдигнат на 130 млн. лв. предвид на спомагателните събития, които се случиха. Към момента към 60 млн. лв. от този фонд са изразходвани, т.е., при новия план има още към 70 млн. лв. свободни плюс вероятно буфери, в случай че се наложат ", съобщи Асен Василев по време на представянето на наличието на държавните доходи и разноски във вторник следобед пред депутати от бюджетната комисия, а по-късно и пред медиите.



В плана на Бюджет 2023 на служебното държавно управление бяха заложени 130 млн. лв. за бедствия, само че Асен Василев съобщи, че сякаш усилва средствата от 80 на 130 млн. лв..

В уеб страницата на Народното събрание, където още стои оповестен плана на Закона за държавния бюджет за 2023 година, ясно се вижда сумата, която служебното държавно управление е планувало за бедствия в член 1, ал.2, ред 5,1 – 130 млн. лв..

От Българска социалистическа партия към този момент насочиха рецензии към показаните параметри на Бюджет 2023, като нарекоха сметките на Асен Василев „ счетоводен документ “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР