Сметките на битовите потребители са под мораториума, а нови цени

...
Сметките на битовите потребители са под мораториума, а нови цени
Коментари Харесай

Кирил Петков: Сметките ви не са по-високи, те са на база Лято '21

Сметките на битовите консуматори са под мораториума, а нови цени за тях няма. В момента работим доста старателно по този начин, че скок да няма и след края на мораториума. Това съобщи министър председателят Кирил Петков преди старта на съвещанието на Министерския съвет.

Битовите цени за декември и януари са на база на цените от лятото на 2021 година, посочи той.

За бизнеса Петков разяснява, че бил обезщетен със 110 лв. за ноември, със 130 лв. за декември и до 250 лв. по новия механизъм за януари. "Важният миг е, че помощта за декември ще влезе в сметките, които бизнеспотребителите ще видят при започване на февруари. Т.е., сметките за декември са високи, само че ще бъдат обезщетени със идващите. Очаквайте да са по-ниски ", даде обещание министър председателят.

По мотив разгарящата се вълна от Омикрон, министър-председателят разгласи, че имало добра вест - ограниченията ставали доста меки и щели да останат функционалност от фактора "заетост на интензивните кревати ".

Кирил Петков напомни, че през идната седмица във вторник държавното управление на Северна Македония идва на посещаване у нас.

„ Имаме опцията да създадем нещо, което през последните 30 години не е правено. Трябва да наваксаме огромна част от дилемите, които не са изпълнени. Трябва да забележим по какъв начин в най-кратки периоди да имаме влакова линия сред София и Скопие”, изясни министър-председателят.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР