Сметки върху касови бележки без данни за търговеца и задължителния

...
Сметки върху касови бележки без данни за търговеца и задължителния
Коментари Харесай

Кръчми в Студентски град здраво финтират данъчните

Сметки върху касови бележки без данни за търговеца и наложителния за записаните по Данък добавена стойност QR код издават в механи в столичния квартал Студентски град. Това сподели инспекция, пише  " Телеграф “, в заведение в петък вечер.

Независимо от размера на сумата за заплащане върху фискалния бон няма никаква друга наложителна информация, с изключение на за поръчаните храни и питиета и общата сума, която би трябвало да платите.

Според правила, настоящи от 2020 година, всички търговци с регистрация по Данък добавена стойност би трябвало да дават бележки с включени данни за адреса и името на компанията, както и код, на който при сканиране би трябвало да излизат всички данни.  

Цени

По цени в заведенията центърът на София е на водещо място. В Студентски град салатите костват от 8 до 12 лв., а плато с домати, краставици, сирене, маслини, Снежанка и други салати за по-големи компании коства 41 лв..

Предлагат се и микс от панирани сирена и пилешки парченца на съвсем същата цена. Кебапче и кюфте на скара костват 2.90 лв. за брой, колкото половин кило свинско месо на промоция.

Основните ястия стартират от 12 лева за порция пилешка пържола по тракийски и стигат до 33 лв. за телешко бонфиле с манатарки.

Ястия от най-малко 4 страни се оферират в заведенията в квартала на студентите. Като се почне с гръцка салата, сръбска скара, турски специалитети и се стигне до манджи от родината ни.

Дискотеки

В нощните заведения цените на алкохолните питиета са най-малко 10 пъти по-високи от тези в магазина. За да запазиш маса, би трябвало да платиш най-малко бутилка водка с 9 броя безалкохолно, като сметката за напитките е към 140 лв..

Ако искаш сервитьорът да ти хвърля салфетки, цената е 50 лв. за няколко пакета, разпределени върху табли за сервиране.

Предлагат се и нашумелите в последните няколко гадини балони с божествен газ, само че единствено на познати в заведенията. Цената е от 10 до 20 лв. за балон, според от заведението.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР