Сметката за парно вече идва със статистическа информация за температурата

...
Сметката за парно вече идва със статистическа информация за температурата
Коментари Харесай

Сметката за парно идва с температурата

Сметката за парно към този момент идва със статистическа информация за температурата през месеца и потребената топлинна сила в абонатната станция. Столичната „ Топлофикация “ стартира да разгласява и сравнителни данни за последните три отоплителни сезона, с цел да могат клиентите по-добре да си възнамеряват потреблението, прецизира в..

Всеки консуматор може да откри подробна информация за общата подадена топлоенергия до неговата абонатна станция, регистрираната средномесечна температура и денградусите на 2-ра страница в известието към месечната фактура. Посочени и съответните индикатори за предходния отоплителен сезон.

Междувременно през вчерашния ден „ Топлофикация “ качи на уеб страницата си сметките за парно за декември, които се оказаха с до 20% по-ниски от ноемврийските. В съпоставяне с декември 2019 година пък фактурите са сред 8 и 15% по-ниски. Те се пресмятат въз основа на потреблението на семейството през предишния отоплителен сезон, умножено по корекционен коефициент показващ разликата в средномесечната температура и използването.

Причината за по-ниските сметки е по-топлото време този спрямо предишния декември и по-ниската цена на топлинната сила. Средномесечната температура през декември 2019 г е била 2,3 градуса, а през последния месец на 2020 година е била 4,3 градуса.

През този ноември обаче температурата е била 5,3 градуса – т.е. с 1 градус по-висока в сравнение с през декември. Въпреки това през последния месец на годината сметките на доста клиенти са по-ниски, въпреки, че цената на топлинната сила не се е променяла. 114 лв. да вземем за пример е сметката за ноември за гарсониера, а за декември тя е 90 лв.. 350 лв. ще заплати домакинство за огромен апартамент за декември, а предния месец фактурата му е била за 437 лв..

Потребителите, които платят декемврийската си сметка до края на януари ще получат 3 % отстъпка от дължимата сума за месеца.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР