Сметката на морето тръгва нагоре още преди да стъпим на

...
Сметката на морето тръгва нагоре още преди да стъпим на
Коментари Харесай

Паркирането по морето e с нови и по-високи цени това лято frognews.bg

Сметката на морето потегля нагоре още преди да стъпим на плажа. Освен обичайния бюджет – за хотел и храна, би трябвало да се плануват и разноски за паркинг, напредване в курорта и сянка край брега. И на север, и на юг - сините зони и платени паркинги са с нови, по-високи цени.

Почивка с кола – в хотела или квартирата коства в допълнение сред 8 и 15 лева на денонощие. За частен паркинг би трябвало да отделим приблизително сред 3.50 и 5 лева на час, а зоните костват – по-евтино: приблизително сред лев и 2.50 лева за час.

В разгара на сезона безплатното паркиране в курортите по морето е задача невъзможна. Задръствания край плажа, по-високи цени за паркинг, нови платени зони и десетки „ паяци” посрещат туристите това лято.

„ Има малко паркинги и доста коли. Повечето паркинги са частни естествено. Много хотели не оферират паркинг. Отнема най-малко 10-15 минути да си намериш място за паркиране. Има много паяци, които единствено обикалят и чакат да вдигнат някоя кола”, споделя Георги Ганчев, екскурзиант.

Сметката единствено за паркинг това лято се оказва изненадващо висока, пресмята Георги Ганчев след няколко дни отмора край морето. „ Това е един неочакван разход, който действително не осъзнаваш, че ти следва да платиш. На плажа отиваш: 5-10 лева, вечер на клуб – отново паркинг – 5-10 лева, в случай че отидеш в центъра на разходка – 5-10 лева и в хотела – отново някъде там”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР