Сметка от 450 евро получи българско семейство за лечението на

...
Сметка от 450 евро получи българско семейство за лечението на
Коментари Харесай

Лечението на дете от стомашно неразположение струва 450 евро в Слънчев бряг

Сметка от 450 евро получи българско семейство за лекуването на дъщеричката им в Слънчев бряг. Момиченцето е заведено със стомашно неразположение в частно лечебно заведение в курорта. Родителите са българи, които живеят и работят в Германия. Детето им има там здравна застраховка. Двамата остават шокирани, когато схващат какъв брой ще им коства лекуването на дребната Александра.

" Тук в Несебър първо бяхме от кабинет в кабинет, само че никой не искаше да ни издаде документ за прегледа. Намерих медицинския център по интернет, въобще не съм питал за цени, става въпрос за детето ми ", показа бащата Станимир.

Родителите настояват, че са прекали там не повече от три часа, а на детето са направени проучвания и няколко инжекции. Преди това е прегледано от педиатър. " Това са 900 лв. за три часа ", възмущава се и майката Маруся.

100 евро от сметката написа, че са за прекараното време под лекарско наблюдаване, 45 за самостоятелна грижа за сестра. Останалите платени пари в касовия бон е посочено, че са за разнообразни медикамент, в това число антибиотик и три интравенозни вливания. Родителите обаче настояват, че единственото, което е правила здравната сестра е няколко пъти да мине и да нагледа системата.

На идващия ден те трябвало още веднъж да отидат в медицинския център, само че се отказали когато видели сметката. " Предположих 100-150 евро най-много за малко дете, здравно обезпечено в Германия. Сигурно щяха още 900 лв. да ни желаят за повторение на същата процедура ", споделя още родителят пред NOVA.

Краткият коментар на частния медицински център гласи - в клиниката има ценоразпис и всички цени, по които работим са видни за пациентите.

" Не видяхме ценоразпис. Евентуално след репортажа може да са поставени. Дойде човек с инсулт, немец. Свалиха го и му направиха кардиограма, само че споделиха, че би трябвало да го карат в Бургас. После чух скандал за пари - кой щял да заплати 1200 евро за превоз от Слънчев бряг до града ", споделя още Станимир.

Самият той има доста огромни подозрения, че застрахователят в Германия ще му възвърне средствата, платени за лекуването на Алекс на Слънчев бряг.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР