Смените в ротацията не са самоцелни, а за да се

...
Смените в ротацията не са самоцелни, а за да се
Коментари Харесай

Румен Христов: Ротацията ще мине безболезнено и без драми


Смените в ротацията не са самоцелни, а с цел да се усъвършенства работата на държавното управление. , а преди този момент ще има полемики, единодушие и противоречие. Това съобщи водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов пред bTV.

Румен Христов не чака огромни драми с ротацията, която щяла да мине безболезнено. Той счита, че Асен Василев би могъл да бъде вицепремиер след ротацията, а цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС ще го поддържа.

Христов изясни, че персонално той като водач на Съюз на демократичните сили няма да взе участие в разискването на ротацията в държавното управление, която ще се организира в по-тесен кръг - сред водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов, съпредседателят на ПП-ДБ и някогашен министър председател Кирил Петков и ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи. Всички те имали позитивна роля за и без тях измененията в Основния закон нямало по какъв начин да се случат, уточни Христов.

Решенията по какъв начин ще се извърши ротацията обаче ще се вземат в по-широк кръг.
 ГЕРБ няма да слага предварителни условия за промяна на министри при ротацията
ГЕРБ няма да слага предварителни условия за промяна на министри при ротацията

През последните месеци сме се научили на съдружна просвета

Той отхвърли да каже кои министри ще бъдат заменени по време на ротацията, само че загатна, че ще са повече.

Министърът на районното развиване Андрей Цеков и министърът на превоза Георги Гвоздейков работят добре, открехна въпреки всичко малко вратата за оценка Христов, само че отхвърли да разкрие кои министри в изпълнителната власт не работят добре. Той обаче уточни, че в кабинета има министри анонимници. България има потребност от постоянно държавно управление, което е доста по-добро от едно служебно държавно управление, акцентира Румен Христов.

" Има потребност от промени в обособени сфери, само че това не значи, че в случай че има контрактувано съглашение преди 9 месеца, то не може да бъде променено, а в противен случай ", разяснява водачът на Съюз на демократичните сили. Неговото мнение е, че може би е добре да има политически фигури в през март месец, отпред с Мария Габриел, която понастоящем е вицепремиер и външен министър.
 Ротацията за Борисов - технология и дреболия
Ротацията за Борисов - технология и дреболия

Лидерът на ГЕРБ не схваща кое е толкоз вълнуващо

Той посочи още, че измененията в ротацията

Румен Христов посочи още, че за попълване състава на Конституционния съд се спрягат имената на Радомир Чолаков, Екатерина Захариева и Десислава Атанасова. " Госпожа Десислава Атанасова би била добър парламентарен арбитър, само че ще ми липсва като началник на парламентарната група ", сподели той.

ЗаХристов настоя да се подпише съглашение сред ръководещото болшинство. Той въпреки всичко призна, че могат да бъдат дадени регулатори на Движение за права и свободи.

Движение за права и свободи и във връзка с бюджета, и за помощта за Украйна, и за Шенген, и по законите за Плана за възобновяване и резистентност заемат дейна роля, регистрира Румен Христов.

Той заключи, че като се реализира ротацията, държавното управление би могло да изкара и цялостен мандат.
 Денков не е податлив към смяна на джентълменското съглашение
Денков не е податлив към смяна на джентълменското съглашение

Местни велможи натискали взели участие в изборите от ПП/ДБ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР