Смените по върховете на Държавен фонд Земеделие продължават. Венцислава Монова

...
Смените по върховете на Държавен фонд Земеделие продължават. Венцислава Монова
Коментари Харесай

Смените във фонд Земеделие продължават

Смените по върховете на Държавен фонд " Земеделие " не престават. Венцислава Монова е назначена за нов зам.-изп. шеф на ведомството. Тя ще дава отговор за отпущането на дотации за " селскостопанските пазарни механизми " и " Инвестиционни схеми за подкрепяне ". Фондът ръководи най-голямата европрограма в страната и настрана директни дотации от Европейски Съюз за земя и пазарна поддръжка, като годишно разпределя към 3 милиарда лева

До момента тази пост се заемаше от Владимир Атанасов, само че той бе освободен в средата на април и мястото остана вакантно. По традиция в известието за промяната не се показва никаква причина за какво се постанова рокадата.

Венцислава Монева досега е работила като основен специалист в Изпълнителна организация по лозата и виното, като преди този момент е заемала служба в YMCA България.

Има магистърска степен по " Управление на агробизнес и развиване на селските региони " и " Лозарство с основи на винарство ".

В предходните 3 месеца ръководещото държавно управление освободи назначените от служебното държавно управление началник на фонда Борис Михайлов и заместника му Боряна Алексова, щерка на консултант на президента Румен Радев.

В средата на април бе уволнена и шефката, отговаряща за европрограмата за развиване на селските региони Виктория Иванова. Смяната ѝ се случи броени седмици, откакто сигнализира парламентарната комисия по земеделие, че има действителен риск България да загуби 50 млн. евро по програмата, тъй като няма да бъдат разплатени до края на актуалната година.

От думите на Иванова стана ясно, че загубата на 50 млн. евро по програмата в края на годината зависи от планове на държавната компания " Напоителни системи ", които преди два месеца бяха спряни поради подозрения за нередности с направени по тях публичните поръчки по думите на агроминистъра Иван Иванов (БСП). Иванова уточни, че фонд " Земеделие " ще се опита оптимално бързо да пусне още веднъж тази социална поръчка за 107 млн. лева

От 2 март фондът се управлява от Николай Каварджиклиев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР