,,Сменили сме предишния директор и е назначен вътрешен одит в

...
,,Сменили сме предишния директор и е назначен вътрешен одит в
Коментари Харесай

Терзиев: Внесли сме сигнал до прокуратурата за завода за боклук, дано до четвъртък да имаме председател на СОС

,,Сменили сме предходния шеф и е назначен вътрешен одит в предприятието за боклуци в София. Този отчет е изработен, над 100 страници е и той ще бъде споделен с обществеността. Нещата са много по-тежки от това, което сме очаквали. Явно доста ни се разминават разбиранията за това какво значи един цех да работи добре - да се купуват материали на повишени цени, когато са счупени машини - за нас не е обикновено. Раздават се бонуси за несвършени работи. Всяко едно ръководство прави гешки, нашето няма да е друго, само че би трябвало да се научим да поемаме отговорност за нещата, които са свършени, като тук имам предвид предходното ръководство, че би трябвало да се научи - и са ни оставени като завещание.``

Това съобщи кметът на София Васил Терзиев.

Той съобщи, че са внесли синал в прокуратурата.

Назначеният шеф Николай Савов съобщи, че 39 машини са за главен ремот, от 136 машини и елементи - 86 са за главен ремонт и това е единствено за трите години, в които е пуснат заводът да работи. Основната работна заплата на служащ за месец юли предходната година е 930 лв., а заместник-директорът е получил 12 000 лв. - за месец, в който заводът не действа, влиза отпадък и се заравя в земята. В избрани месеци в последната година сред 8 и 12 тона не са регистрирани, че са депонирани. Оборудването е доставено на доста високи цени. Направи ни усещане един лентов превозвач, който на 31 май е признат като главно средство и три месеца по-късно е нарязан за скрап за скомната сума от 88 000 лв., сподели още той.

Терзиев съобщи, че всеки, който желае - може да се запознае с отчета.

Савов бе безапелационен, че складът е съвсем празен. Големият проблем е, че едно и също лице приема оборудването и то управлява дали е влезнало или не е влезнало това съоръжение. Това е част от един циничен кръг и би трябвало да бъде прекъснато, счита още той.

Предвидено е да бъде построен инсинератор и дали това е най-разумното предложение. Има доста технологии, които би трябвало да бъдат оценени. И на тяхната база да се направи най-разумното предложение, съобщи градоначалникът.

На въпрос какъв е размерът на нанесените вреди, Савов бе безапелационен, че към момента се прецизират и се откриват още и още нарушавания.

Те прецизираха, че шефът е получавал 10 000 лв. заплата, а заводът е бил в доста неприятно положение, а
бонусите вървят в геометрична градация.

Терзиев показа, че вместо да се преработват отпадъците те са били депонирани. До няколко години ще имаме огромен проблем, в случай че заводът не стартира да работи по различен метод, сподели той.

Мерките не са по-различни от това, което се прави през зимния интервал. Справяме се все по-добре. Първият сняг бе доста и върху разлистени дървета. Набелязали сме много усъвършенствания в самия развой и кой какво би трябвало да направи. Имаше пропуски в самия развой, в този момент ги описваме и всеки, който му е забавно може да се запознае по какъв начин работи системата. Отчели сме освен дефицита на запаси, само че видяхме, че има неща, които би трябвало да се подобрят, изясни кметът на София.

Надеждите ми са, че този четвъртък ще имаме напредък и ще имаме определен ръководител на СОС. Това е приоритет номер едно, с цел да отпушим работата на СОС, с цел да не страда града. Софиянци не ги интересуват дребните игри, а изгодите за града, сподели Терзиев. " Всички разновидности са на масата ", сподели още той.

Запитан дали имат концепция защо ще се дадат повече пари, той съобщи: детски градини, спорт, просвета и инфраструктурните планове. Никаква спирачка няма да се удря, изясни той.

ГЕРБ-СДС не желаят да си приказват с нас. Никога не сме спирали да ги каним и да търсим разговор, с цел да има общински съвет. Ние не стопираме да желаеме да вършим за града, в случай че гледаме предизборните стратегии и не би трябвало да имаме разлики с тях, сподели Васил Терзиев.

Работим с това, което разполагаме и няма да ни чуете да се оплакваме, акцентира градоначалникът на столицата.

Снимка: БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР