Смениха почти всички шефове на РУ в София​Бившият директор на

...
Смениха почти всички шефове на РУ в София​Бившият директор на
Коментари Харесай

Валери Йорданов: При смяна на правителство, следва вълна от смяна на полицейски началници

Смениха съвсем всички шефове на районно управление (на МВР) в София​

Бившият шеф на Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) приказва пред  за промяната на 7 от девет шефове на районни. Валери Йорданов разяснява, че това е казус. „ Такъв случай не си припомням, това е казус за полицейските началници в София ”, сподели той. Йорданов разяснява, че няма термин като „ занижен надзор ”. 

„ В закона няма такава формулировка. Има извършен и неупражнен надзор ”, разясни Йорданов. „ На тези хора се оферират други длъжности, които сигурно ще са по-ниски ”, добави той.

Йорданов призна, че в системата има пробив и той не е неотдавна. „ Работим по остаряла система, следва да се направи ремонт на закона ”, счита някогашният шеф на Столична дирекция на вътрешните работи. И изясни, че става въпрос за вътрешната сигурност в Министерство на вътрешните работи.

„ Тази система е от преди 1989 година. За тогава си е била добре. И все още деполитизацията в министерството не се е състояла. При промяна на държавно управление, следва вълна от промяна на полицейски началници. Като стартираме от основния секретар, по този начин до шефовете на регионални и основни дирекции ”, разяснява Йорданов.

Той не счита, че има опция началниците на районни ръководства да са забъркани в схеми. „ Началникът е забележим от всякъде, всяко негово деяние се вижда ”, сподели Йорданов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР