Смела израелка беше приветствана като герой, след като спаси цялата

...
Смела израелка беше приветствана като герой, след като спаси цялата
Коментари Харесай

Ето я израелката, която пръсна главите на 25 терористи

Смела израелка беше приветствана като воин, откакто избави цялата си община от кръвожадните терористи на Хамас, написа в. " Сън ".

Инбар Либерман оказа помощ за координирането на отбранителните ограничения за ликвидирането на две дузини бойци на Хамас, които нахлули в кибуца на Нир Ам, единствено на една миля от обсадената Ивица Газа.

След като детонациите избухнали рано в събота, когато Хамас отприщи изненадваща атака срещу Израел, 26-годишната Инбар не останала с скръстени ръце, а почнала незабавно да работи, с цел да отбрани себе си и своите съседи - тя трескаво почнала да раздава оръжие на бранителите.

В дребният град със 700 души население имало само 12-членен екип за сигурност в подготвеност, управителен от младата Инбар.

Инбар бързо въоръжила 12-те доброволци от защитата и ги поставила на стратегически позиции в дребния кибуц.

Смелата млада жена умъртвила сама петима членове на Хамас, а събратята ѝ по оръжие ликвидирали още над 20 по време на четиричасовата блокада.



Един гражданин на Нир Ам, Илит Паз, описа пред " Израел Хайом " за решителните дейности на Инбар: „ Беше необикновено. Съпругът ми беше част от аварийна единица, която работеше за попречване на повече жертви.

Те са чули изстрелите и са се свързали сами с други членове на аварийна част и с Инбар. Казано им е било да са нащрек.

Но Инбар взема решение да не чака и да работи превантивно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР