Смехът може да понижи нивата на кръвната захар и да

...
Смехът може да понижи нивата на кръвната захар и да
Коментари Харесай

Медицината е доказала ползата от смеха за организма

Смехът може да намали равнищата на кръвната захар и да облекчи болките при артрит. Той има позитивен резултат върху дихателната, храносмилателната и сърдечносъдовата система, съобщи основният психиатър на Москва Георгий Костюк пред РИА Новости.

" " Международни медицински проучвания са потвърдили, че смехът може да намали равнищата на кръвната захар, доста да понижи или изцяло да отстрани болката при артрит единствено посредством производството на избран набор от хормони. Също по този начин смехът облекчава мускулните и прочувствените конвулсии, водещи до физическа и психическа отмалялост ", сподели Костюк.

Той добави, че смехът провокира и производството на хормони в човешкото тяло, които имат имуномодулиращ резултат. Те оказват позитивно влияние върху дихателната, храносмилателната и сърдечно-съдовата система.

Костюк съобщи, че смехотерапията може да се употребява за лекуване на невротични и тревожно-депресивни положения. Тя включва разнообразни комплекси от извършения: техники за смехово дишане, смехови медитации, психодинамични смехови извършения, четене на вицове и занимателни истории, афоризми, гледане на комедии и други

" Значението на смехотерапията за подсилване и поддържане на психологичното здраве е голямо. Този тип терапия спомага за усмиряване на мозъка, преодоляването на гнева, разсънва творчеството и понижава експанзията и споровете ", безапелационен е психиатърът./БГНЕС

Москва / Русия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР