Смечкаващи вината обстоятелства налагали наказанието на акушерката Емилия Ковачева да

...
Смечкаващи вината обстоятелства налагали наказанието на акушерката Емилия Ковачева да
Коментари Харесай

По-леката присъда на акушерката Ковачева - заради разкаяние и тежък труд

Смечкаващи виновността условия налагали наказването на акушерката Емилия Ковачева да бъде понижено с 2 години , оповестяват от " 24 часа ".

Припомняме, през вчерашния ден стана ясно, че Ковачева ще получи не 18, а 16 години затвор поради повдигнатото й обвиняване в опит за ликвидиране на новородено през 2015 година

В претекстовете на Софийския апелативен съд за изменението на присъдата се показва, че през 2015 година акушерката работела изключително без " междудневни почивки ". Освен това взимала по две 12-часови смени, макар че специалността ѝ е рискова. През март поела седем 24-часови наряди, а до деня на побоя над детето - още три.
 Намалиха с две години присъдата на акушерката Ковачева
Намалиха с две години присъдата на акушерката Ковачева

Тя би трябвало да заплати и 400 000 лв. обезщетение на родителите на битото дете

Магистратите показват в мнението си, че огромният брой нарушавания на трудовото законодателство, които били открити от Инспекцията по труда, " в забележителна степен са улеснили " закононарушението.

Все още обаче не е явен претекстът на Ковачева да посегне на детето и да му нанесе 39 удара.

Според САС акушерката няма психологично заболяване и не страда от синдрома на професионалното прегряване - така наречен " бърнаут "

За понижената присъда повлияли разкаянието на Ковачева пред съда, положителните ѝ характерности през годините, тежкото ѝ фамилно състояние и фактът, че е вдовица с две деца. От съда показват, че е от голяма важност и продължителността на делото поради експертизи и разпити.
 Експертизи търсят синдром на Бърнаут на акушерката Ковачева
Експертизи търсят синдром на Бърнаут на акушерката Ковачева

Бащата на детето е засегнат, че процесът се протаква

Магистратите разясняват, че няма по какъв начин Ковачева да получи по-лека присъда от 16 година, защото на бебето е породена черепно-мозъчна контузия и две години след побоя се е отключила епилепсия.

Припомняме, през декември 2015 година против Ковачева беше повдигнато обвиняване, че месеци по-рано - на 18 април, в отделението " Неонатология " на УМБАЛ " Софиямед " ООД направила опит съзнателно да умъртви малолетната Никол , родена на 14 април. Видеозапис от охранителна камера сподели по какъв начин Ковачева бие новороденото. Версията на подсъдимата е, че детето я подлудявало с рева си.

Ковачева получи присъда от 18 години затвор на първа правосъдна инстанция на 15 септември 2017 година В момента тя е под домакински арест.
 Ковачева не помнила да е удряла бебе, само че карала по 23-часови наряди Обновена
Ковачева не помнила да е удряла бебе, само че карала по 23-часови наряди

Прокуратурата изиска 12 години затвор за акушерката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР