Смъртта на Сара Шариф: Пакистанската полиция взема деца от къщата на дядото

...
Дядото на Сара Шариф е казал на BBC, че пет
Коментари Харесай

Дядото на Сара Шариф е казал на BBC, че пет деца, които са пътували от Обединеното кралство до Пакистан с бащата на Сара, са били отведени от полицията.

Съседи казаха, че десетки полицаи са нахлули в къщата на дядото, където се крият децата, в понеделник.

Десетгодишната Сара беше намерена мъртва в семейния си дом в Уокинг на 10 август - ден след като баща й и неговият партньор избягаха от Обединеното кралство.

Тестовете след смъртта установиха, че Сара е претърпяла "множество и обширни наранявания".

Бащата на Сара Урфан Шариф и мащехата, Бейнаш Батул, напуснаха Обединеното кралство с пет деца на възраст между една и 13 години.

Мухамад Шариф, дядото на Сара, каза пред BBC, че е крил децата в дома си в североизточния град от Джелум, но не каза колко време са били там.

Г-н Шариф преди това многократно е отричал да поддържа връзка със сина си или да знае къде е семейството.

Очевидци казаха на BBC, че полицейски служители са нахлули в имота малко преди 16:30 местно време (11:30 GMT). Полицаите спряха движението и не позволиха на никого да снима с телефоните си, казаха съседи.

Г-н Шариф обвини полицията, че е счупила камерите за видеонаблюдение и портите на дома му.

Полицията потвърди, че имат децата, но бащата на Сара, Урфан Шариф, мащехата, Бейнаш Батул, и чичото, Фейсал Малик, не бяха с децата.

В петък Мохамед Шариф каза пред BBC, че е изпратил съобщение до сина си, казвайки му да се предаде на полицията.

Мохамед Шариф и семейството му обвиниха полицията, че ги тормози, незаконно задържа някои членове на семейството и нахлува в домовете им. Той също така обвини полицията, че създава фалшиви дела срещу тях, за да добави допълнителен натиск.

Полицията отрече това.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР