Смъртта на моята обичана майка, Нейно Величество Кралицата, е момент

...
Смъртта на моята обичана майка, Нейно Величество Кралицата, е момент
Коментари Харесай

Два месеца преди да навърши 74 г. Чарлз Трети е новият крал на Великобритания

" Смъртта на моята обичана майка, Нейно Величество Кралицата, е миг на дълбока горест за мен и всички членове на фамилията. 

Дълбоко скърбим за кончината на един високоценен суверен и доста обичана майка. Знам, че загубата й ще бъде надълбоко почувствана в цялата страна, Кралствата и Британската общественост и от безчет хора по света. В този миг на тъга и смяна, аз и фамилията ми ще намираме разтуха и ще черпим сили от дълбоката любов и почитание, на които Кралицата се радваше ".

Това е първото публично изказване на 73-годишния Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, принц на Уелс, който от през днешния ден е новият крал на Англия.  Дали ще седне на трона като Чарлз Трети обаче към момента не е ясно, защото новият крал има право да избере самичък името си . Това е и първото му решение като държател. Чарлз може да избере едно от четирите имена, с които е кръстен - Чарлз Филип Артър Джордж.

Той и брачната половинка му - кралицата консорт Камила, ще останат тази нощ в двореца Балморал в Шотландия, където следобяд на 96-годишна възраст издъхна кралица Елизабет Втора.



Официалното прокламиране на Чарлз за крал на Англия ще бъде осъществено в идващите 24 часа в двореца " Сейнт Джеймс " в Лондон. Най-голямото дете и първороден наследник на Елизабет ще навърши 74 години през ноември и е най-дълго чакалият да наследи короната престолонаследник в историята на Обединеното кралство.

73-годишният Чарлз обаче не е единственият, който е изправен пред промяна на купата. Въпреки че е престолонаследник, първородният му наследник - принц Уилям, няма автоматизирано да стане принц на Уелс. Той обаче незабавно наследява другата купа на татко си - херцог на Корнуол. Съпругата му Катрин ще бъде известна като херцогинята на Корнуол.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР