Смъртта на младата двойка Явор и Ани е повторение на

...
Смъртта на младата двойка Явор и Ани е повторение на
Коментари Харесай

Явор Нотев, юрист: По-тежките наказания няма да спрат трагедиите на пътя

Смъртта на младата двойка Явор и Ани е повтаряне на остарели случай, всеки празник е засенчен от сходни нещастия, това сподели в изявление в новините на Нова телевизия юристът и някогашен народен представител Явор Нотев. Той обаче съобщи, че не тежестта на присъдата за ликвидиране на пътя е казусът, а това да се съблюдават всички закони.

“За сходен случай съдът даде на различен водач 20 години отнемане от независимост на първа инстанция. Да не би това да е малко наказване? Това спирали нещастия като тази? Щеше ли да има повече правдивост, в случай че беше признато препоръчаното от прокуратурата 25-годишно наказване? ”, попита риторично Нотев.



Юристът, който е експерт по делата за произшествия, съобщи, че въпросът е да се ползва закона, само че освен с цел да се желае най-тежкото наказване, когато е хванат причинителя на сходно закононарушение по пътя.



За да има и в този момент митинги против нещастията на пътя, значи не сме постигнали смяната, която се чака, изясни Явор Нотев. Той акцентира, че това включва образованието и приемането на удостоверение за ръководство на автомобил, в частност подготовката на младите водачи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР