Смъртта на британската кралица Елизабет Втора разтърси спортния свят не

...
Смъртта на британската кралица Елизабет Втора разтърси спортния свят не
Коментари Харесай

Спортният свят на Острова и по света тъгува по Елизабет Втора

Смъртта на английската кралица Елизабет Втора раздруса спортния свят освен на Острова, само че и по цялото земно кълбо. Редица спортни звезди използваха обществените мрежи, с цел да изразят тъгата си и да поднесат своите съболезнования към околните на досегашния монарх на Обединеното кралство.
 Отложиха спортни събития поради кончината на Елизабет Втора Отложиха спортни събития поради кончината на Елизабет Втора
Футболната легенда на Англия Гари Линекер беше измежду първите, които реагираха на новината за кончината на Елизабет Втора. “Толкова печален ден. Нейно Величество Кралицата умря. Наистина забележителна жена, която служеше на своята страна с достойнтво, преданост и великолепие. Успокояващо непрекъснато наличие в живота на множеството от нас. Почивайте в мир, Ваше Величество ”, написа актуалният футболен анализатор в Туитър.

Други двама от славните футболисти на Англия от близкото минало - Майкъл Оуен и Рио Фърдинанд, също споделиха статуси в обществената мрежа. “Нека почива в мир Нейно Величество Кралица Елизабет II. Благодаря Ви, Мадам, за живота Ви в работа и отдаденост ”, написа Оуен. “Моите мисли и съболезнования са с членовете на Кралското семейство. Почивайте в мир, Ваше Величество ”, добави Фърдинанд.

От профила на британския народен тим по футбол пък припомниха ролята на Елизабет Втора в най-великия миг в историята на “Трите лъва ”. “С дълбока горест получихме новината, че Нейно Величество Кралица Елизабет II е умряла. Нейно Величество Кралицата вечно ще бъде обвързвана с някои от най-паметните ни моменти, в това число и този, в който връчи трофея Жул Риме на шампионския ни състав от Мондиал 1966 ”, написаха оттова в Туитър.

От локалния футболен хайлайф също се причислиха към поднасянето на съболезнования. “В Премиър лийг сме надълбоко натъжени да чуем за гибелта на Нейно Величество Кралица Елизабет II. Нашите мисли и съболезнования са с Кралското семейство и всички по света, които скърбят за загубата на Нейно Величество ”, разгласиха от Висшата лига.

Реакции имаше и от най-видните представители на английския бокс. “Мислите и молитвите ми са за моята Кралица довечера. Нека Господ бъде с Вас ”, написа Тайсън Фюри в Туитър, до момента в който Антъни Джошуа още веднъж там добави сбитото: “Почивайте в мир ”. 

Шампионите от “Уимбълдън ” Роджър Федерер и Рафаел Надал също бяха измежду тези, които сервираха своите съболезнования. “Дълбоко съм тъжен от кончината на Нейно Кралско Величество. Нейните грациозност, великолепие и преданост към отговорностите ѝ ще останат живи в историята. Бих желал да изпратя своите мисли и съболезнования до цялото Кралско семейство и Англия ”, разгласява Роджър Федерер в Туитър. “Моите най-уважителни, откровени и дълбоки съболезнования към Кралското семейство на Обединеното кралство на Англия и Северна Ирландия, както и към английския народ за кончината на Нейно Величество Кралица Елизабет II ”, пък написа Надал в обществената мрежа.

Президентът на тима на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф също реагира на новината с обява в Туитър. “Дълбоко сме натъжени да научим за гибелта на Нейно Величество Кралица Елизабет II. Изпращме сърдечните си съболезнования към Кралското семейство, както и на народа на Обединеното кралство и Общността на нациите ”, гласи част от изказването му.

Бразилската футболна легенда Пеле разгласява в Туитър свои фотоси с кралската персона и добави следния коментар: “Аз съм огромен обожател на Кралица Елизабет II, откогато за първи път я видях онлайн - през 1968-а, когато пристигна в Бразилия, с цел да стане очевидец на нашата обич към футбола, като претърпя магията на препълнения “Маракана ”. Нейните каузи белязаха генерации. Този завет ще продължи цяла безкрайност ”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР