Смъртта на 58-годишния Пламен Пенев от Стара Загора, който почина

...
Смъртта на 58-годишния Пламен Пенев от Стара Загора, който почина
Коментари Харесай

Съдебните лекари: Петима полицаи легнали върху починалия борец в Стара Загора

Смъртта на 58-годишния Пламен Пенев от Стара Загора, който умря след гонене с полицията и опит за арест, е настъпила от задушаване.

Това е мнението на правосъдните лекари, които изготвят съдебно-медицинската експертиза по случая, оповестява Би Ти Ви.

Според правосъдните медици, откакто е свален от колата върху Пенев, са легнали петима служители на реда в опит да го арестуват и под тежестта на телата им той се задушил, тъй като белият му дроб е бил притиснат дълго време.

Експертизата към този момент е предоставена на проверяващите и въз основата на нея и на другите доказателства като видеозаписите ще се обясни кой от служителите на реда ще дава отговор директно за гибелта на мъжа.

Нямам публична информация за това и то е елементарно разбираемо. По принцип потърпевшите лица от закононарушение въпреки на хартия да имат права да се срещат с доказателствата, на процедура имат тази опция едвам когато завърши досъдебното произвеждане. Никой не е видял подобен документ от наша страна, само че не е мъчно да се допусна, че по всяка възможност това е истината. Ако можем да приказваме за нещо ново, това е смяна в позицията на локалната дирекция, която еволюира от липсват каквито и да е нарушавания до двама отстранени от служба по отношение на дисциплинарни производства. Така че лека-полека нещата ще изяснят, само че ще би трябвало време “, сподели юристът на фамилията на починалия Емануил Йорданов.

В Министерството на вътрешните работи тече незабавно съвещание по случая, свикано от основния секретар на Министерство на вътрешните работи и вътрешния министър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР