Смъртта или загубата на в семейството може да има сериозни

...
Смъртта или загубата на в семейството може да има сериозни
Коментари Харесай

Учени: Загубата на домашен любимец влияе пагубно на децата

Смъртта или загубата на в фамилията може да има съществени последствия за психическото здраве за децата. До този извод стигнаха учени от Масачузетската клинична болница в Бостън, Съединени американски щати, които разгласиха резултатите от своите проучвания в основаното в Берлин здравно списание European ChildAdolescent Psychiatry, написа БГНЕС.
След като наблюдавали последствията от изгубен или умрял домакински любим допълнително от шест хиляди фамилии в Бристол, Англия, учените открили, че децата - множеството на възраст сред 6 месеца и 8 години, са били страдали от безпокойствие, нарушаване на съня и са били меланхолични. Впоследствие в някои случаи децата са развили психопатологични разстройства в по-късна възраст. 
 Пет кино лентата, които демонстрират привързаността сред кучетата и техните стопани Пет кино лентата, които демонстрират привързаността сред кучетата и техните стопани
Да имаш куче е нещо особено. Всички притежатели на тези четирикраки косматковци знаят, че кучето е правилен другар, който винаги д...
Смъртта на домакински любим или загубата му постоянно се претърпява прочувствено от възрастни и изключително от деца. " Една от първите загуби, които детето нормално среща в живота, е гибелта на домакински любим ", споделя водещата авторка на проучването Катрин Крофорд от Центъра за геномна медицина в Клиниката в Масачузетс. " Открихме, че тази загуба е повода след това някои деца да развиват психологични болести ", добавя Крофорд. 
Лекарите и родителите би трябвало да извърнат внимание на държанието на детето, изгубило любим, тъй като при неглижиране последствията може да са непоправими. Когато поддържат връзка с животни, децата ги възприемат като членове на фамилията и поддържат връзка с тях както с хора, означават откривателите. По-малките деца в ранните стадии на развиване не могат да създадат разлика сред хората и домашните любимци, заради което загубата им е толкоз травматична, изясни доктор Ерин Дън от отдела по психиатрия на Клиниката в Масачузетс, исъавтор на проучването. 
„ Характерно е, че страданието на децата при загубата на любим не зависи от обществения статус на фамилията и от приходите им; също изобретение за нас бе, че момчетата страдат повече след загубата, в сравнение с девойките “. Според лекаря връзката сред деца и домашни любимци е толкоз мощна, че тяхната загуба визира съвсем целия по-нататъшен интервал от развиването на детето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР