Смъртта е неизменна част от живота, но когато се случи

...
Смъртта е неизменна част от живота, но когато се случи
Коментари Харесай

В памет на Стефан Данаилов

Смъртта е неизменима част от живота, само че когато се случи оставя хората безмълвни. Точно това стана и с нас, когато разбрахме, че е умрял великият български артист Стефан Данаилов.

От месец той беше в интензивното поделение на Военномедицинска академия, където беше подложен в медикаментозна кома и на командно дишане. Тази нощ, 27 ноември, на 76-годишна възраст Стефан Данаилов завърши виталния си път.

Широката известност на артиста идва, когато е едвам на 27 година с ролята на майор Деянов в телевизионния сериал " На всеки километър ". Сред най-известните филми, в които взе участие, са " Инспекторът и нощта ", " Черните ангели ", " Топло ", и " Дами канят ". От " Дами канят " е и една от най-прочутите му реплики: " Ауу. Ти знаеш ли, че имаш страшни очи! ", която хиляди българи по света не престават да повтарят. Участието му в италианския сериал " Октопод " пък го прави прочут и отвън България.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от
От 1979 година е част от трупата на Народния спектакъл, където прави десетки запаметяващи се функции. Сред най-известните спектакли с негово присъединяване са " Чайка ", " Под игото ", " Дон Кихот ", " Чичовци ", " Човекът, който прави дъжд " и други.

Театърът и киното до последно остават най-голямата му пристрастеност. В последните години го видяхме по малкия екран в сериалите " Фамилията ", " Стъклен дом " и " Столичани допълнително " и в постановката " Актрисата " от Питър Куилър в Народен спектакъл " Иван Вазов ".

Стефан Данаилов не беше просто добър артист с повече от 150 функции в театъра и киното, той беше и дълготраен учител по актьорско майсторство за трагичен спектакъл в НАТФИЗ, министър на културата и депутат.

Стефан Данаилов беше притежател на голям брой интернационалните оценки, награди " Аскеер ", " Икар " и ордени " Стара планина " и " Златен век ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР