Смъртоносният наркотик фентанил и производните му субстанции се разпространявали във

...
Смъртоносният наркотик фентанил и производните му субстанции се разпространявали във
Коментари Харесай

Полицията обяви, че е заловила дилърите на фентанил във Варна

Смъртоносният опиат фентанил и производните му вещества се разпространявали във Варна от двама дилъри - дами от ромската махала " Максуда ". Те били арестувани в миг на договорка с 200 гр. от опиата. У тях били открити и 50 хиляди лева Така Андрей Ангелов - изпълняващ длъжността шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града заключи резултата от работата си по случая през последните два месеца и половина. Става дума за същият опиат, който през последните две години хвърли в основателна суматоха Съединените щати, Канада и Западна Европа.

Тази информация беше обявена през вчерашния ден (19 юли) на взаимен брифинг на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна и Районната прокуратура два дни, след обявата на " Дневник ", в която разказахме за разпространяването на смъртоносната композиция от хероин и фентанил.

 Бързият палач: Фентанилът е лишил 10 живота единствено за седмица във Варна Бързият палач: Фентанилът е лишил 10 живота единствено за седмица във Варна

В момента Районна прокуратура-Варна ръководела и следи две досъдебни производства за държане на наркотични субстанции, в границите на които са конфискувани надлежно алфа-метилфентанил и фентанил, сподели заместител районният прокурор Ивелина Паскова.

По данни на два от центровете за лекуване на зависимости в града единствено за миналата седмица жертви на този " коктейл " са станали 10 души. Според обявеното от полицията през вчерашния ден, ставало дума за 9 смъртни случая от средата на април до този миг.

Трети вид на тази информация беше обявен от Милена Петрова, терапевт в центъра за лекуване на зависимости " Само през днешния ден " във Варна. Според нея е от края на предходната седмица. Тогава, при огледа на място съгласно Петрова чиновници на полицията били споделили, че единствено за предходната седмица в тяхната промяна е имало пет сходни случая с настъпила гибел.

На вчерашния брифинг бе обявено също, че са формирани две досъдебни производства, ръководени от Районната прокуратура, свързани със случаи на гибел, настъпила след приложимост на наркотични субстанции,. От 10 април до 6 юли т.г. година в това число в девет от следствията за гибел, настъпила след приложимост на опиати, било открито, че се касае за наркозависими.

 Разпространението на мощния опиат фентанил във Варна е Разпространението на мощния опиат фентанил във Варна е " жанр " на локален дилър (допълнена)

" Във връзка с всеки от случаите има назначени медицински експертизи и проучвания за определяне аргументите за гибелта, както и други елементи, написа в известието, публикувано след взаимния брифинг на полицията и прокуратурата във Варна. По едно от досъдебните производства като материално доказателства била конфискувана спринцовка, по която са открити следи от фентанил, в композиция с други субстанции ".

Беше очебийно, че приоритет в работата на прокуратурата и полицията във Варна, е работата по каузи за държането, производството и разпространяването на наркотични субстанции, както и за шофиране след приложимост на алкохол и опиати.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР