Смъртоносният коронавирус вече се е разпространил във всички 50 щата

...
Смъртоносният коронавирус вече се е разпространил във всички 50 щата
Коментари Харесай

Коронавирусът вече е във всички 50 щата на САЩ

Смъртоносният ковид към този момент се е популяризирал във всички 50 щата на Съединени американски щати , откакто Западна Вирджиния заяви за първи инфектиран човек, оповестяват американските медии.

Междувременно управата на най-големия американски град Ню Йорк разгласи, че обмисля обсада, сходна на тази в региона на залива на Сан Франциско .

Досега в Съединени американски щати са регистрирани 114 умряли от новия ковид и към 6 500 инфектирани в цялата страна.
 Коронавирус: Съединени американски щати, Британия, Испания, Канада инжектират над трилион в помощ на бизнеса
Коронавирус: Съединени американски щати, Британия, Испания, Канада инжектират над трилион в помощ на бизнеса

Само Съединени американски щати подпомогат стопанската система си с 1 трлн. $

В международен мащаб има към 200 000 инфектирани , като от тях близо 8000 души са умряли .

След като администрацията на президента Доналд Тръмп предложи пакет от стопански тласъци на стойност 1 трлн. $, американският министър на финансите Стивън Мнучин предизвести сенаторите от Републиканската партия нощес, че в случай че Конгресът на Съединени американски щати не успее да предприеме дейности, безработицата в Съединени американски щати може да доближи 20% - съвсем двойно повече спрямо безработица по време на Голямата криза.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио в това време съобщи, че ще вземе решение в границите на два дни дали да подреди на 8,5 млн. поданици да " стоят на място ".
 Сърбия вкара комендантски час болести ковид
Сърбия вкара комендантски час болести ковид

От 20:00 ч. до 5:00 ч. сутринта...

Подобен ход би могъл значително да затвори хората по домовете им, като в същото време ще им разреши да вършат нужните излизания от у дома за закупуване на хранителни артикули или медикаменти, разходка на куче или извършения, стига да заобикалят контактите с други хора.

" Това е доста, доста мъчно решение ", разяснява Бил де Блазио и добави: " Никога до момента не сме били в такова състояние. Никога в историята на Ню Йорк не съм чувал за сходно нещо. "

Властите в региона на залива на Сан Франциско към този момент са наредили на 6,7 милиона души да останат у дома и да не излизат с изключение на при последна нужда до 7 април.
 Amazon назначава 100 000 нови чиновници – скок в търсенето поради ковид
Amazon назначава 100 000 нови чиновници – скок в търсенето поради ковид

Предстои и нарастване на заплатите...

От своя страна вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс разгласи, че Белият дом може да призове американските военни да построят полеви лечебни заведения в горещи точки с доста инфектирани, в случай че това бъде поискано от губернаторите на обособените щати.

Междувременно шефът на Пентагона Марк Еспър сподели, че американските военни ще дават на американското министерство на опазването на здравето 5 млн. респираторни маски и до 2000 вентилатора.

Еспър добави, че военните ще отворят и своите 14 сертифицирани лаборатории за проби за ковид за проучване на невоенен личен състав.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР