Смъртоносната треска денга, която бунтува в Южна Америка, може скоро

...
Смъртоносната треска денга, която бунтува в Южна Америка, може скоро
Коментари Харесай

Смъртоносна треска на път към нас, тъй като се разпространява благодарение на изменението на климата, предупреждава експерт

Смъртоносната тресчица денга, която бунтува в Южна Америка, може скоро да се популяризира в Европа с помощта на измененията в климата, съгласно специалист.

Досега през 2024 година са докладвани повече от един милион случая на инфекцията в Бразилия и Перу, като някои градове оповестиха изключително състояние. е вирус, излъчен в тропически климат от комари Aedys Egypti, причиняващ неочаквана тресчица, болки в ставите и в някои случаи може да бъде съдбовен.

Малките деца и бременните дами са изложени на необикновен риск. Досега то е било лимитирано в Америка, Африка, Близкия изток, Азия и тихоокеанските острови - само че специалист предизвести, че скоро може да се популяризира в Европа - с помощта на изменението на климата. Д-р Антъни Реншоу, медицински шеф в сподели: „ Последните огнища на тресчица от денга в Южна Америка служат като блестящо увещание за нуждата от справяне с тази непрекъсната опасност от инфекциозна болест.

„ Докато треската от денга обичайно е била съсредоточена в тропи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР