Смъртоносна нощ на хаос и палежи изживя мексиканският град Хуарес

...
Смъртоносна нощ на хаос и палежи изживя мексиканският град Хуарес
Коментари Харесай

Мутри убиха брутално 10 души заради обиск в затвор

Смъртоносна нощ на безпорядък и палежи изживя мексиканският град Хуарес на границата със Съединени американски щати, заяви в. "Ел Пасо Таймс ". Десет души бяха убити в следващата вълна на принуждение в граничния град, следен от страховития наркокартел със същото име. Само от началото на тази година в Хуарес, където се развива част от действието на кино лентата "Сикарио ", са убити над 1200 души.
Кметът Армандо Кабада съобщи, че нападенията по улиците на града са поръчани от проведената престъпност за отсрочване на плануван от управляващите огромен обиск в локалния затвор Сересо 3, а и за възмездие за ареста на трима убийци на незаконната фамилия "Ла Емпреса ", измежду тях и 17-годишен, на чиято съвест тежат 6 убийства.
За уличните офанзиви и палежи е употребена бандата "Мексиклес ", която наела подвластни от метамфетамини мутри, с цел да палят автобуси и да стрелят из Хуарес. Четирима са задържани. Пет са били подпалени, осведоми уеб сайтът "Норте Дихитал ", ранен е охранител при нападението с огнестрелно оръжие против държавните институции на щата Чихуахуа.
Нападателите са запалили 10 публични рейса и 5 автомобила в разнообразни елементи на града, тактичност на наркокартелите да блокират улиците за силите на реда.
Обикновени жители са получили изгаряния от първа и втора степен, до момента в който се спасявали от пламнал рейс, заяви кметът Кабада.
Обискът в пандиза се състоя, към 800 служители на реда и бойци претърсиха килиите за оръжие, дрога и други неразрешени движимости.
Бандата е била предизвестена за готвения обиск от свои информатори, както и от кацането на локалното летище на два самолета на мексиканската федерална полиция със затворнически спецчасти.
"Тези затвори са командни центрове за нарушителите, доста заповеди се дават точно от килиите ", съобщи комисарят по сигурността в щата Оскар Алберто Апарисио.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР