Смъртността сред ранените руснаци в окупираната Луганска област расте с

...
Смъртността сред ранените руснаци в окупираната Луганска област расте с
Коментари Харесай

Ранени руснаци умират из фронтовите болници заради липса на лекарства и квалифицирани медици


Смъртността измежду ранените руснаци в окупираната Луганска област пораства с бързи темпове, оповестява командването на Въоръжените сили на Украйна (ЗСУ). Украинското разузнаване изяснява обстоятелството с увеличение на тежко ранените в последните дни, с некачественото здравно поръчителство на съветските войски и непрофесионализма на медицинския личен състав – локален и командирован в региона.

Само в село Троицке леглата и койките за ранените в локалната военно-полева болница са били удвоени – от 200 на 400, се споделя в страницата на Генералния щаб на ЗСУ във фейсбук. В същото време всички ранени офицери са евакуирани с въртолети от Луганска област на територията на Русия.

В същото време БиБиСи оповестява, че след активизирането на бойните дейности в Донбас от средата на януари насам, загубите на съветската войска внезапно са се нараснали. По оценки на разнообразни специалисти – украински и западни – всеки ден там умират по 600-800 постоянни бойци и „ вагнеровци “.

Междувременно в анексирания Крим назначеният от Москва губернатор Сергей Аксьонов е основал нова частна военна компания – „ ЧВК Конвой “, оповестява съветският проверяващ уебсайт „ Важни истории “ (обявен в Русия за „ Чуждестранен сътрудник “ и „ Нежелана организация “). Бивш наемник от „ Конвой “ твърди, че групата е нещо като военен запас. Войниците в него получават към 200 хиляди рубли (2600 долара) месечно, а командирите – 300 хиляди (3900 долара). На отслужилите по 1 година наемници дават обещание имоти земя „ в Крим или в Абхазия “.

Връзката на „ Конвой “ с „ Вагнер “ на Готвача на Путин Евгений Пригожин е явна. Сайтът е разкрил и кой управлява новата наемна войска – дясната ръка на Пригожин Константин Пикалов („ Мазай “), до неотдавна шеф на „ вагнеровците “ в Африка.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР