Смъртността от коронавирус в България е на високо ниво -

...
Смъртността от коронавирус в България е на високо ниво -
Коментари Харесай

Обсъжда се да се ваксинираме веднъж годишно срещу коронавирус

Смъртността от ковид в България е на високо равнище - поради външни, вътрешни фактори, здравната система, метода на живота, на самостоятелното публично здраве, само че при нас нещата са трагични. Това съобщи Илко Гетов пред бТВ. Той даде образец с Австрия, където за 28 дни има 800 000 инфектирани и 470 умряли, при нас - 212 000 инфектирани и 2344 умряли. Над пет пъти повече са смъртните случаи, 22 000 ваксини са сложени там в този интервал, там, а у нас над 2 000 дози ваксина, уточни той.

Експертът посочи, че единият от факторите е, че пациентите късно се обръщат за лекуване. 80% по-малка е вероятността имунизиран да заразява с вируса и другото той не се развива, безапелационен е Гетов. При нас върви постепенно и имунизирането при деца, там са значими рисковите групи пациенти.

Относно вариантните ваксини производителите работят от декември, Гетов допуска, че края на март-април ще има и дву-тривалентни, не против другите варианти, а против комбинацията от разновидностите. Вероятно този вид ваксини ще създадат непотребни бустерните дози. Оттук-нататък се приказва, че еднократно годишно по сходство на сезонната грипна ваксина да има имунизационна акция и за ковид, в Съединени американски щати се работи и върху съчетание ваксина против грип и коронавирус, заяви той. Тече клинично изследване за имунизиране на деца сред 2 година и 6 година, за тях не се приказва за бустерни дози, уточни той. На този стадий не се чакат нови ваксини, добави Гетов.

От през вчерашния ден има информация от Съединени американски щати, съгласно която броят на умрелите в България ще е едноцифрено число, добра прогноза, която съответствува с летния интервал и цикличността на вируса, сподели още специалистът. На излизане от вълната сме, заключи Илко Гетов. Той разяснява хапчето за лекуване на ковид " Паксловит " на " Пфайзер, което се чака да работи на всички разновидности сегашни и бъдещи. Вероятно след март ще е у нас. Текат договарянията сред страните, Европейска комисия и компанията производител, лекарството би трябвало да се приема от пациенти, които нямат нарушавания на бъбречна и чернодробна функционалност и би трябвало да се наблюдават по време на лечението. То е за хора над 18 година

При първите признаци би трябвало да се стартира лечението, двете съставки се пият настрана. За три дни данните демонстрират, че смъртността се понижава до 10 пъти, но не би трябвало пациентите да се нуждаят от О2, а да са на амбулаторно лекуване при първи признаци. Хапчето може да провокира разстройство, стомашно-чревни проблеми като непряк резултат, едната от съставките е употребена против лечението на СПИН.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР