Смъртните случаи в Испания от COVID-19 продължават да достигат рекорди

...
Смъртните случаи в Испания от COVID-19 продължават да достигат рекорди
Коментари Харесай

Испания отчете рекорден брой починали за ден и обяви по-строги мерки за изолация

Смъртните случаи в Испания от COVID-19 не престават да доближават върхове - 838 души са умряли за един ден, като общият брой на покойниците в страната към този момент е 6528, демонстрират данните на организация " Ройтерс ". По-зле е ситуацията единствено в Италия. Броят на инфектираните скочи с близо 6500 за ден до общо 78 797.

Премиерът Педро Санчес разгласи нощес, че всички работещи в сфери, които не са жизненоважни, би трябвало да си останат вкъщи за две седмици. Те щр продължат да получават заплатите си, само че ще изработят часовете си по-късно. Мярката е в действие от 30 март до април.

Профсъюзи приветстваха мярката, само че бизнес асоциации предизвестиха, че този ход ще се отрази тежко на промишлеността и че може да трансформира рецесията от икономическа в обществена.

Санчес употребява обръщението си да призове Европейски Съюз към " обединена икономическа и обществена страгегия " и да предприеме ограничения за справяне с задълженията, до които ще докара ковид. " Не разбираме за какво еврозоната, която има обща валута, няма обща фискална политика ", сподели той.

Актуалните данни за България и света можете да откриете тук.
Общият брой на инфектираните по света е съвсем 665 хиляди души и това са известните от проби или потърсили здравна помощ. Мнозина експерти споделиха, че най-малко в най-пострадалите страни броят на инфектираните евентуално е 10 пъти повече. Водещи са Съединени американски щати с над 123 хиляди инфектирани, Италия - с повече от 92 хиляди, Китай - 81 439, Испания - 78 797, и Германия - 57 695, сочат данни на " Ройтерс ". Излекувалите се са над 140 хиляди.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1221)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР