Смъртните случаи при ваденето на сливица на деца ще бъде

...
Смъртните случаи при ваденето на сливица на деца ще бъде
Коментари Харесай

Обсъждат смъртните случаи при ваденето на сливици на деца

Смъртните случаи при ваденето на сливица на деца ще бъде един от главните въпроси, които ще се разискват на педиатричната УНГ конференция в Правец през идната седмица. Това заяви проф. доктор Диляна Вичева, ръководител на Българското съдружие по детска оториноларингология.

Една от най-често осъществяваните интервенции в детската възраст е тонзилектомията и по тази причина по нея ще има клиничен спор. На пръв взор тя наподобява безобидна, само че това на процедура въобще не е по този начин. Без да се приказва за лекарски неточности. Ще се прегледа немският опит с 5 смъртни клинични случая след изваждане на сливиците.

На форума ще се дискутира и какво би трябвало да се съблюдава и изследва авансово, преди да се пристъпи към интервенция, както и по какъв начин да се ползват нововъведените оперативни техники и по какъв начин вярно да се употребява инструментариумът.

Важно значение има и дали родителите се вслушват и извършват рекомендации на лекаря, тъй като в България огромна част от пациентите се самолекуват, вземат решение сами какво да вършат, без да се вслушат в лекарските препоръки и след това се появява огромният проблем с затрудненията.

Друг неотложен проблем е, че единствено двама български лекари са сертифицирани за вадене на непознати тела от белите дробове, а случаите са доста. Премахването на непознатите тела е строго виновна и мощно рискова процедура, която във всеки един миг крие заплаха от гибел, изключително при децата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР