Смъртните случаи от коронавирус в Източна Европа са надхвърлили 1

...
Смъртните случаи от коронавирус в Източна Европа са надхвърлили 1
Коментари Харесай

Над 1 милион са вече смъртните случаи от COVID-19 в Източна Европа

Смъртните случаи от ковид в Източна Европа са надхвърлили 1 милион, демонстрират данни на Ройтерс към четвъртък.

Три от петте страни, които регистрират максимален брой смъртни случаи на ден в Европа, са от източната част на континента - Русия, Полша и Украйна. В сряда да вземем за пример Полша заяви за 794 смъртни случая, което е рекордно висок брой за четвъртата вълна на пандемията в страната.

Русия пък изпревари Бразилия и е на второ място в света по брой на умрелите от COVID-19 след Съединени американски щати. Статистическата работа Росстат осведоми, че през ноември 87 527 души са починали от аргументи, свързани с ковид, което го прави най-смъртоносният месец в Русия от началото на пандемията.

Според данни на Ройтерс в Източна Европа са регистрирани повече от половината от всички смъртни случаи на Стария континент, свързани с COVID-19.

В четвъртък броят на умрелите в Източна Европа доближи 1 045 454 души. За съпоставяне - в цяла Европа броят е 1 873 253 души.

Засега обаче в източните елементи на континента са открити относително малко случаи на Омикрон, за разлика от Западна Европа, където поради новия вид на ковид се бележат рекордни стойности на новозаразените.

В международен мащаб пандемията е лишила живота на повече от 5,7 милиона души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР