Смъртни закани получиха всичките 300 депутати от гръцкия парламент, написа

...
Смъртни закани получиха всичките 300 депутати от гръцкия парламент, написа
Коментари Харесай

"Македония" роди смъртни закани в гръцкия парламент

Смъртни закани получиха всичките 300 депутати от гръцкия парламент, написа локалният в. Прототема.

"Законодателите бяха застрашени с ликвидиране, в случай че гласоподават "За " в новото име на някогашната югославска република да участва думата "Македония ", сподели ръководителят на Народното събрание Никос Вуцис. Според него зад подателите стоят представители на крайнодясната партия "Златна зора ".

"Някои парламентаристи прекрачиха всевъзможни граници. Те освен възхваляват Адолф Хитлер, което е закононарушение в целия цивилизован свят, само че и нарушиха и потъпкаха с държанието си парламентаризма ", уточни още Вуцис. Той жигосах държанието на трима законодатели от "Златна зора ". Никос Михайлолакис, Илияс Касазирис и Панайотис Илиопулос, които през вчерашния ден по време на съвещание на комисията по сигурността нападнаха свои колеги-мюсюлмани. "Всички депутати са равни, без значение дали са християни, мюсюлмани или атеисти ", безапелационен бе той.

Изказването на Вуцис пристигна малко откакто външният министър в Атина Никос Коцияс изпрати до сътрудника си в Скопие Никола Димитров пет оферти за новото име на Република Македония. По данни на Прототема най-желаният от Гърция вид е "Горна Македония ", другите оферти не се показват.

Гърция и Македония започнаха при започване на 2018 година начинания за решаването на разногласието за името на балканската страна, почнал с отделянето на републиката от Белград през 1991 година Атина не признава името на северозападната си съседка, тъй като в Гърция има провинция Македония.

Заради блокадата страната със столица Скопие попада в интернационалните организации като Бивша югославска република Македония (БЮРМ).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР