Смъртната присъда на Навални беше обявена преди 3 години, като

...
Смъртната присъда на Навални беше обявена преди 3 години, като
Коментари Харесай

Чавдар Стефанов: След предопределеното убийство на Навални, ситуацията е безнадеждна. Не мислете, че ще има нещо – трябва да свикнете да живеете така. Това е посланието!

Смъртната присъда на Навални беше оповестена преди 3 години, като той се върна в Русия след лекуването си в Германия. Това разяснява в предаването " Тази събота " някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.
 
" Над 300 дни Навални е бил в изолатор – това е скръбен връх във връзка с пандизчия. Според мен беше въпрос на време неговият организъм, който е минал през кома след отравянето му през 2020 година, да откаже. Не бива да се подценява и обстоятелството, че надзирателите се отнасяха към него брутално. Беше въпрос на време да се съобщи телом и духом ", разясни той.
 
" Всъщност нещата започнаха доста по-рано – с гоненията против Навални, още когато той се появи на политическата сцена през 2011-2012 година той взе участие в изборите за кмет на Москва и завоюва близо 30%. Освен това знакова беше и убийството на различен конкурент на Путин – Борис Немцов. Така че неговата орис беше предопределена ", разяснява Чавдар Стефанов, някогашен сътрудник на БНР в Москва.
 
Той уточни също по този начин, че въпреки физическият палач да не е Владимир Путин, точно той не може да понася конкуренцията и отстранява всеки по пътя си към едноличната власт. Според него демократичната съпротива в Русия на практика е разгромена – опозиционерите или са в пандиза, или са емигрирали, или са убити.
 
" Той беше доста харизматична персона и сериозен конкурент на Путин, по тази причина хората го харесваха. Практически в този момент в Русия, след неговото предопределено ликвидиране, обстановката е безнадеждна. Не мислете, че ще има нещо – би трябвало да свикнете да живеете по този начин. Това е посланието ", уточни още Чавдар Стефанов.
 
" Без да съм здравно лице мога да кажа, че въпреки всичко Навални мина през доста тежко отравяне и животът му висеше на косъм. Той се възвърне и откакто претърпя една кома, реши да се върне в Русия, очаквайки въпреки всичко да няма чак такава принуда против него. Връщането му беше целеустремено – напълно рационално взето решение от него страна ", разяснява още Милен Керемедчиев.
 
Бившият заместник-министър на външните работи разяснява още, че мястото на Навални не е било зад граница и във форумите. " Неговото място беше в Русия, на площадите, измежду хората ", разясни той.
 
" Хитлер и Путин имат една методология на деяние ", посочи Чавдар Стефанов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР