Смъртната присъда на бившия пакистански военен управник ген. Первез Мушараф,

...
Смъртната присъда на бившия пакистански военен управник ген. Первез Мушараф,
Коментари Харесай

Пакистански съд отмени смъртната присъда на Мушараф за държавна измяна

Смъртната присъда на някогашния пакистански боен властник ген. Первез Мушараф, издадена му от специфичен арбитражен съд предишния месец, беше анулирана през днешния ден от Висшия съд в Лахор, оповестиха юристите му, представени от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съдът в Лахор постанови, че свикването на специфичния арбитражен съд е противоконституционно и нелегално, съобщи юристът на отбраната Азхар Сидики.

Тричленният арбитражен съд издаде смъртната присъда на Мушараф предишния месец след дело, траяло няколко години. Мушараф управляваше Пакистан от 1999 до 2008 година

Двама от общо тримата съдии отсъдиха, че той е отговорен в тъпчене на конституцията през 2007 година за да преследва високопоставени представители на правосъдната система, с цел да избегне юридически спънки за ръководството си.

През 1999 година Мушараф, който е на 76 години и в този момент живее в заточение в Дубай, смъкна държавното управление на тогавашния министър-председател Наваз Шариф с анемичен боен прелом.

Мушараф сега или е приет за отговорен, или чака развой по още минимум четири каузи, в това число за убийството на някогашния министър председател Беназир Бхуто и на бележит родов водач в югозападната пакистанска провинция Белуджистан. Обжалване на днешното решение е допустимо, само че е малко евентуално. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР