Смъртна присъда получи обвиненият за изнасилването и убийството на 8-годишната

...
Смъртна присъда получи обвиненият за изнасилването и убийството на 8-годишната
Коментари Харесай

Смъртна присъда за убийството на 7-годишната Зайнаб в Пакистан

Смъртна присъда получи упрекнатият за изнасилването и убийството на 8-годишната Зайнаб в източната провинция на Пакистан Пенджаб. Това е решението, което взе Антитерористичният съд в Лахоре, оповестиха международните осведомителни организации.

Pakistani serial killer sentenced to death over the rape and murder of seven-year-old girl Zainab Ansari https://t.co/NnSfTWBHbF pic.twitter.com/eFQKjsGoTx
— Al Jazeera English (@AJEnglish) 17 февруари 2018 година

Обвиненият мъж е 24-годишният Имран Али, комшия на фамилията , работил като строителен служащ. Той е съден поотделно за насилието, породено на детето - приживе и посмъртно. Признал е, че е предизвикал същото на най-малко още 9 деца, като множеството закононарушения са осъществени в последните 18 месеца.

В хода на следствието бяха разпитани повече от 50 мъже , за които имаше съмнение, че може да са съпричастни. Според първичната информация, насилниците бяха най-малко трима.

 Най-малко трима виновни за изнасилването и убийството на Зайнаб в Пакистан
Най-малко трима виновни за изнасилването и убийството на Зайнаб в Пакистан

Вълна от митинги и принуждение предизвикаха случаите на отвлечени и убити девойки

Почернените родители на детето показаха задоволство от присъдата и желаеха наказването да бъде изпълнено обществено, тъй че да бъде образец за останалите нарушители, както и да бъдат избавени други деца.

Припомняме, че казусът на Зейнеб докара до митинги и конфликти на ядосани пакистанци, които упрекнаха и полицията в безучастие. Той се придвижи и по света, където хаштагът " Справедливост за Зайнаб " сплоти хората в осъждането на жестокото действие. Този и доста други случаи хвърлят светлина върху казуса с насилието нас малолетни в страната, който продължава да бъде мъчително настоящ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР