Смартфоните са следващият продукт, чийто цени ще се повишат. Един

...
Смартфоните са следващият продукт, чийто цени ще се повишат. Един
Коментари Харесай

И смартфоните ще поскъпнат от 2023 г.

Смартфоните са идващият артикул, чийто цени ще се покачат. Един от водещите производители на процесори и други чипове за тези устройства разгласи, че ще вдигне цените на продукцията си, оповестява GizChina.

Става дума за компанията TSMC. Тя е пресметнала, че ще би трябвало да усили цената на множеството си действия приблизително с към 6%. Ръстът на цените е заложен от януари 2023 година

Той идва и на фона на терзанията, че даже и през втората половина на тази година пазарът на смарт телефони ще е разочароващ. Обикновено това е мощният интервал за тези устройства.

Според информация на изданието Digitimes, се чака стесняване на поръчките към производителите като TSMC. Въпреки това тези компании към момента имат опция да отчетат рекордни доходи за годината, само че ще е мъчно да задържат темпото и през 2023 година

Други аргументи за упования растеж на цените са повишавнето на разноските за труд и материали. Забавянето на доставките, удълженият витален цикъл на устройствата и по-бавното произвеждане на оборудването за направа на самите чипове са още фактори.

Самата TSMC не е коментирала тематиката. Миналата година компанията увеличи цената на някои чипове, най-вече по-стари технологии.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР