Смартфоните Huawei вече са извън Топ 6 по продажби на

...
Смартфоните Huawei вече са извън Топ 6 по продажби на
Коментари Харесай

Huawei отпадна от топ 6 при смартфоните


Смартфоните Huawei към този момент са отвън Топ 6 по продажби на международния пазар
(снимка: CC0 Public Domain)

Промени на пазара за смарт телефони регистрират анализатори. Известната компания Huawei, която е под наказания от Съединени американски щати, отпадна от Топ 6 на водещите играчи, по данни на Counterpoint за второто тримесечие на 2021 .

Първите пет места на международния пазар за смарт телефони заемат надлежно Samsung (18% пазарен дял), Xiaomi (16%), Apple (15%), Oppo (10%) и Vivo (10%). На 6-та позиция е младият китайски бранд Realme (5%), който измества Huawei, съгласно.
още по тематиката
Realme се появи през 2018 година, предлагайки бюджетни смарт телефони Oppo под друго име. Постепенно устройствата на компанията започнаха да се развиват без значение от Oppo и сега няма изцяло идентични модели от двете марки.

Първоначално Realme стартира своята агресия от индийския пазар, където конкурираше бюджетния Xiaomi Redmi, а през 2019 година марката навлезе осезаемо и на други пазари.

В интервала от третото тримесечие на 2018 година до второто тримесечие на 2021 година продажбите на смарт телефони и други джаджи с марката Realme възлизат приблизително на 15 милиона броя на тримесечие, а растежът през този интервал е 135,1%.

В момента, като в 20 от тях е измежду първите пет марки. По-специално, Realme заема пето място в Европа. Това повлия на Huawei, който беше преместен от новия бранд.

Huawei е под наказания от Съединени американски щати от 2019 година Компанията беше принудена да и през днешния ден, като се изключи няколко модела, съвсем изцяло ограничи производството си на смарт телефони.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР