Смартфонът може да бъде много полезен инструмент за здравословния начин

...
Смартфонът може да бъде много полезен инструмент за здравословния начин
Коментари Харесай

Смартфоните и как да контролираме здравето си


Смартфонът може да бъде доста потребен инструмент за здравословния метод на живот
(снимка: CC0 Public Domain)

Напоследък се следи същински взрив в самодейностите за здравослове н метод на живот. Да, извънредно значимо е да направляваме здравето си и доста хора схващат това. С течение на времето обаче животът ни се задръства с привички, които пречат на продуктивната работа.

Противно на общоприетото разбиране, че смарт телефонът е нездравословен за хората, тази интелигентна джаджа може да бъде потребна в доста обстановки. Така да вземем за пример, смарт телефонът може да ни помогне да поддържаме здравето си в положително положение, отбелязва.

Днес всеки човек прекарва доста време със своя смарт телефон – в работа, гледане на видео, другарство в обществените мрежи, игри… Ако не сложим изкуствено преграда, с течение на времето потреблението на телефона ще прерасне от табиет според. Можем да предотвратим това, като се придържате към някои правила.

Без с мартфон преди лягане

Експертите от дълго време споделят, че потреблението на смарт телефон преди лягане е извънредно нежелателно. Ясно е, че има изключения като незабавни повиквания и други значими задания, само че в случай че можете, по-добре оставете настрани всички джаджи в края на деня. Време е да се откажете от навика да се взирате в телефона преди лягане.

И казусът даже не е в синия екран или нощния режим. Използването на телефона преди лягане може да бъде нездравословно за душeвността. Гледането на новинарската емисия може да ни аргументи доста стрес, който по-късно се отразява отрицателно както на качеството на съня, по този начин и на психологичното ни здраве като цяло.

Ето за какво, пробвайте се да си изградите навика да вършиме едни и същи неща всеки ден преди лягане. Измийте си зъбите, обсъдете някакви тематики от деня с членовете на фамилията, само че изобщо не помисляйте за смарт телефона.

Как да заспите бързо

Напоследък от ден на ден хора в интернет приказват за медитация. Разработчиците пускат нови приложения в Гугъл Play по тематиката. Не всеки обаче харесва този способ на релаксация.

Освен това не са нужни приложения за медитация. Просто би трябвало да седнете в комфортна поза и да се отпуснете колкото е допустимо повече. Но за мнозина „ издишването ” на всички проблеми след тежък ден не е толкоз лесна задача, колкото може да наподобява на пръв взор.

Слушането на релаксираща музика преди лягане може да ви спести доста проблеми. Най -доброто решение тук е да включите някакъв плейлист с класическа музика и да помислите за вечността най-малко 10 минути. И в случай че вършиме това постоянно, резултатът ще остане в продължение на доста години.

Д игитално благоденствие

Услугата за цифрово благоденствие (Digital Wellbeing), налична в Гугъл Play, ни разрешава да проследим времето, което прекарваме със смарт телефона като цяло и с приложенията в частност. Например, можете да употребявате устройството, с цел да зададете таймери за приложения и да посочите по кое време екранният режим би трябвало да се промени.

С тази функционалност можете освен да ревизирате времето, прекарано в телефона, само че и да персонализирате смарт телефона за избрани задания. Например, с помощта на режима за централизация на вниманието, можете да изключите известията от съответни приложения и да настроите мечтаното въодушевление.

Това ще бъде изключително потребно за тези, които работят отдалечено на компютър. Седейки вкъщи по няколко часа дневно в една позиция, може да ни е мъчно да се съсредоточим, само че приложението за цифрово благоденствие взема решение част от казуса.

Н ужда от оживление

С появяването на смарт-часовниците и фитнес гривните всеки консуматор към този момент знае, че не би трябвало да бъде в една позиция повече от 40 минути, тъй като това усилва риска от избрани болести. Всъщност можете да минете и без часовник и да работите на драго сърце единствено с телефон.

Просто настройте таймера за 40 минути, а по-късно станете да походите малко. С течение на времето ще свикнете с персоналния си график и ще започнете сами да ставате от работното си място, когато настава времето за разходка.

Спазване на ежедневните привички

Приложения като Habit Tracker за Android са доста готини. В тях можете да добавяте всичко, което желаете да вършиме денем – медитации, четене на книги, пиянство на хапчета, разходки на чист въздух. В живота ни има доста неща, за които можем елементарно да забравим, а сходно приложение ще ни подсеща за тях.

Нека разходката на чист въздух за половин час стане толкоз незаменима, колкото закуската или миенето на зъбите. Не е толкоз елементарно да постигнете това сами. Трябва да имате мощна ангажираност, само че с помощта на смарт телефона всичко си идва на мястото.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР