Смартфонът, който сега до голяма степен замества компютъра, на следващ

...
Смартфонът, който сега до голяма степен замества компютъра, на следващ
Коментари Харесай

Очилата изместват смартфоните до десетилетие

Смартфонът, който в този момент значително замества компютъра, на идващ стадий от своето развиване ще се трансформира в интелигентни очила, които ще се продават в магазините след 10 години и ще костват колкото в този момент мобилните телефони. Това твърди ръководещ сътрудник на компанията FortRoss Ventures, някогашният старши вицепрезидент на Сбербанка Виктор Орловский. " Компютърът се трансформира в телефон. Разбира се, мощността на това средство (очилата) ще бъде 10 пъти повече от един актуален телефон. След 10 години те ще се продават по магазините. Такива очила ще костват колкото смарт телефон. Сега те се намират в този начален стадий, на който се намираше персоналния компютър при започване на 70-те години ", сподели Орловски пред кореспонденти.

Една от идващите софтуерни нововъведения на бъдещето ще бъде въвеждането на интелигентни очила, благодарение на които хората ще предават информация със знаци, ще разбират дали се харесват на сътрудниците си и ще схващат до каква степен откровени са политиците, описа при започване на октомври основният изпълнителен шеф на компанията Moven Брет Кинг по време на форума Finopolis 2017. Според него, сега над интелигентните очила работят Масачузетският софтуерен институт, Фейсбук, Apple.

Очилата ще бъдат многофункционални и ще разрешат да се случват доста " чудеса " благодарение на изкуствен интелект, счита Кинг. Мониторите и клавиатурите тогава няма да са нужни, писането ще става с жестове. Очилата също по този начин ще могат да разпознават страстите, да вземем за пример да споделят лъжат ли политиците, или споделят истината, увери Кинг. /БГНЕС

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР