Смартфон производителите от цял свят претърпяха бавна 2018 г. в

...
Смартфон производителите от цял свят претърпяха бавна 2018 г. в
Коментари Харесай

Южнокорейските смартфон производители отчетоха най-слаб износ от 16 години насам

Смартфон производителите от целия свят претърпяха мудна 2018 година в продажбите, дължаща се на пренаситен пазар. Цифрите за последните 12 месеца към този момент стартират да идват, като първият отчет идва напряко от Южна Корея – домът на Samsung и LG.
Според Министерството на науката и осведомителните и информационните технологии и Института за обмисляне и оценка на осведомителните и информационните технологии, износът на мобилни телефони от Южна Корея през 2018 година възлиза на 14.61 милиарда $. Това е с 23 % или към 4.4 милиарда $ по отношение на 2017 година което значи, че предходната година е била най-лошата за корейските смарт телефони.

Последният път, когато пазарът регистрира толкоз ниска продуктивност, беше, когато събра единствено 11.36 милиарда $ от експорт мобилни телефони, н о това е доста преди ерата на телефоните с интернет, сензорен екран и други

Корейските източници разкриха, че продажбите на телефони са достигнали най-високото си равнище през 2008 година с към 33.44 милиарда $, изпреварвайки главния експорт на полупроводници в страната. Оттогава промишлеността е паднала под 30 милиарда $ през 2009 година и под 20 милиарда $ през 2017 година

Когато погледнете подробната картина, най-голямата причина за срутва е китайският пазар. В най-голямата страна в света по население, в това число Хонконг, има продажби за едвам 4.3 милиарда $, което е спад от 37 %. Наблюдава се и спад в други огромни пазари, като Съединени американски щати, където броят на смарт телефон продажбите спадна с 10 % до 5.05 милиарда $.

Докато смарт телефоните не се показват съгласно упованията , износът на полупроводници скочи до 128.15 милиарда $ , което е близо девет пъти повече от продажбите на мобилните телефони.

Тъй като се чака и този артикул да намалее, а вероятностите за смарт телефоните са много мрачни, фирмите са принудени да търсят прогресивни технологии като 5G и сгъваеми екрани. Говорейки за корейските производители, знаем, че Samsung ще покаже фамилията на Galaxy S10 и устройството Galaxy Fold на 20 февруари на своето Unpacked събитие в Сан Франциско.

LG, въпреки това, е на сцената на MWC 2019, с цел да показа както своя G8 ThinQ флагман, по този начин и сгъваемо устройство с прикачен екран, сходно на ZTE Axon M.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР