Смарт часовниците Watch Series 9 и Watch Ultra 2 на

...
Смарт часовниците Watch Series 9 и Watch Ultra 2 на
Коментари Харесай

Компанията Masimo заради която забраниха продажбите на Apple Watch в САЩ смята да съди Apple до дупка

Смарт часовниците Watch Series 9 и Watch Ultra 2 на Apple още веднъж са в продажба в Съединени американски щати, защото Apple съумя да спре възбраната до произнасянето на митническите управляващи на Съединени американски щати по случая, само че това е краткотрайна мярка и патентният спор на Apple с производителя на медицински произведения Masimo надалеч не е завършил.

В изявление за The Wall Street Journal (WSJ) основният изпълнителен шеф на Masimo – Джо Киани съобщи, че е решен да се бори с Apple до дъно.

„ Никой не се изправя против тях. Ако съумея да го направя, това може да промени Apple към по-добро. “

отбелязва Киани

Той сподели, че Masimo е похарчила към 100 милиона $ за правосъдния си спор с Apple, който стартира през януари 2020 година. Киани сподели, че другари и чиновници на Masimo са го предизвестили за рисковете да се изправи против една от най-големите софтуерни компании в света.

„ Хората ми споделяха, че съм вманиачен, и че не мога да се изправя против Apple, която разполага с неограничени запаси. “

каза Киани

Както оповестява WSJ, общата облага на Masimo за 2022 година е била към 144 милиона $.

Трябва да се означи, че Masimo към този момент доста пъти е излизала победител в патентни разногласия. През 2006 година компанията завоюва 7-годишен патентен спор с Nellcor, тогава преобладаващ снабдител на конкурентен пулсов оксиметър, който трябваше да заплати близо 800 милиона $ в съглашение за споразумяване на разногласието. Royal Philips на собствен ред заплати на Masimo 300 милиона $ по съглашението за споразумяване на правосъден спор през 2016 година и се съгласи на лицензионно съглашение, което донесе на Masimo повече от 1 милиард $.

Киани споделя, че Apple към момента не е почнала „ съществени полемики за споразумяване на разногласието “ с Masimo. Той и преди е изразявал подготвеност да се споразумее с Apple, само че „ за танго трябват двама “.

„ Чувствам, че би трябвало да го направя. Ако съумея да спра най-могъщата компания в света да продължава да се държи по неподобаващ метод, това ще има по-голямо влияние върху света от всичко друго, което върша. “

заявява Киани
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР