Сляпото отричане на определени неща не води до смислен диалог

...
Сляпото отричане на определени неща не води до смислен диалог
Коментари Харесай

Кемтрейлс: Не, не ни пръскат от небето, защото щяха да напръскат и себе си!

Сляпото отказване на избрани неща не води до логичен разговор

Кемтрейлс по някаква причина се трансформира още веднъж в тематика на диалог. От време в точния момент – било то просто ей по този начин, поради коронавирус, поради 5G мрежите, или поради войната в Украйна в този момент, тази полемика съумява по някакъв метод да прокара пътя си от краищата на най-големите конспирации до необятното обществено пространство. Колкото и еднообразни да са причините „ за ” и „ срещу ”, колкото и неуместно на пръв взор да звучи съществуването на световен скрит план, изпълнителите на който пръскат атмосферата ни с разнообразни химикали – откъдето и идва терминът: Chemical Trails, chemtrail. – тематиката е тук и в идните дни няма да стане по-непопулярна. И въпреки медийното внимание към нея да подклажда огъня още повече, в реда на нещата е да се изчистят някои дефиниции, някои грешки, заблуди и неточности в човешката душeвност.

„ Кемтрейлс ” публично е оповестено за доктрина на конспирацията . В това обаче има няколко казуса още на пръв взор.

Първо в модерния свят за мнозина терминът „ публично ” значи, че идва от някой с престиж, на който те обаче не имат вяра. Загубата на доверието в престижите и в страната като цяло е присъща за епохата, в която живеем и тя не е безпричинна, а има своите рационални и рационални пояснения.

Второ самият термин „ доктрина на конспирациите ” е меко казано неплатежоспособен и придобил необичайно място в медийното пространство. Точно по тази причина ще стартираме от дефиницията и историята на това фразеология.

Казано на малко прозиходът на термина „ Теория на конспирациите ” може да се наблюдава до 60-те години на предишния век и главно с обществения разстрел на един от най-спорните американски президенти Джон Ф. Кенеди. Тогава мнозина акцентират, че убийството не може да е осъществено от 1 човек – арестуваният и след това наказан, само че убит 2 дни по-късно Лий Харви Осуалд и загатват за държавен скрит план, обвързван с някои от политиките на президента. Излиза формален отчет от държавното управление в Съединени американски щати – , който изяснява тъкмо по какъв начин се е случил атентата, кой е причинителят и по какъв начин го е направил, само че мнозина не престават да  не имат вяра. По тематиката е говорено и писано доста от 1963 година до момента. Няма смисъл да повтаряме едно и също, само че главното е, че таман в този интервал службите стартират да прокарват термина „ доктрина на конспирациите ” в общественото пространство посредством медиите и последователно, само че поредно, благодарение на , смисъла му бива променено.

От скрит план за осъществяване на нещо скрито, без общественото знание – до измислица на заболели мозъци, които нямат какво друго да вършат и сътворяват приказки, с които да се бележит какъв брой добре осведомени са.

И до момента в който за втората формулировка, която мнозина в обществото към този момент одобряват за естествена, има и някаква психическа логичност, то няма да забравим да напомним редицата „ конспирации ”, които в годините се оказаха безусловно действителни.

Такава да вземем за пример е концепцията, че държавното управление в Съединени американски щати е употребило халюциногени в опити с хора. Проектът се назовава , напълно не се изчерпва с такива " безобидни опити ", а документи за съществуването му могат да бъдат открити обществено в цялото интернет пространство.

Друг образец е конспирацията, че държавните управления по света наблюдават хората през интернет. Ако нямате къса памет ще си спомните за , който преди 10-ина години разкри точно това. Но да прекъснем до тук.

Психологическата логичност за вярването в „ конспирации ” е относително изяснена и може да се сбие до едно изречение. „ Слабият разум пробва да откри причина за нещо, което не схваща, като го отдава на скришен скрит план, с цел да счита себе си за по-силен и по-запознат ”. Това е правилно в доста от случаите, само че не постоянно.

Понятието „ доктрина на конспирациите ” се затвърди и с трагичния случай от 11 септември 2001 година, когато съборени бяха кулите близнаци в Ню Йорк и прилежащата до тях Сграда 7, тъй като аналогично с атентата против Кенеди и до през днешния ден има хора, които не имат вяра на след случилото се. Точно по това време стартира и „ първата вълна ” на „ Кемтрейлс ”. Фото и видеотехниката става все по-достъпна в ранните 2000-ни години и на процедура всеки, който пожелае, може да се снабди с камера и да прави клипове. Колкото повече хора имат достъп до тази технология, толкоз по-голям е шансът някои от тях да бъдат от категорията, разказана в психическите аргументи за вярването в „ конспирации ” нагоре. Това обаче не би следвало да значи, че всеки, който има вяра в кемтрейлс, е глупак. 

Някои имат вяра, че има световен скрит план, с който мощните на деня (или века) употребяват химични субстанции в самолетите, които пръскат в атмосферата с избрана цел. „ Те ”, които и да са, прикриват това свое зло деяние като употребяват за заслон един естествен феномен, следен още от зората на аеронавтиката – контрейлс. Много сходно на КЕМтрейлс, КОНтрейлс е дума, формирана от две такива.

„ Кон ” идва от “Con. ”, или condense – конденз. Докато „ трейлс ” идва от... trail – диря ”. . В контрастност „ кемтрейлс ” е същата тази диря, единствено че този път основана от... химия. Каква е химията, бихте попитали. Всъщност никой няма точна концепция с какво пръскат самолетите. Едни приказват за тежки метали, други за графенов оксид, трети за токсини, четвърти за вируси... и описът продължава. Според мнозина пък пръскането трансформира състава на атмосферата и провокира или предотвратява стихии. Някои от четящите евентуално са се сблъсквали със напълно съществени изявления от рода на „ няколко дни преди огромната стихия (17.09.2022) пръскаха ”, или „ ей го, оня ден пръскаха и през днешния ден отново имаме 1000 инфектирани (с ковид) ”.

Контрейлс ли са кемктрейлс? На малко, да. Кондензационните следи се образуват от... конденз по време на висок полет, където температурата на въздуха е ниска и разрешава даже малко количество вода да насити въздуха до съвсем 100% мокрота. В този смисъл те са изкуствено основани от индивида облаци, които обаче следват безусловно същите закони на физиката като елементарните облаци. Кемтрейлс въпреки това, съгласно мнозина са действителни химикали, които се изстрелват от крилата и моторите на самолета и служат за нещо, което е нездравословно или за индивида, или за атмосферата и климата. Нека зададем обаче следния въпрос:

Всички водачи би трябвало безусловно да знаят за това. Всеки механик, също. Трябва да има избрани екипи, които товарят самолетите с веществата. Трябва да има компании, които да създават разпръскващите механизми, само че и такива, които създават самите химикали. Нужно е производителите на самолети безусловно да лъжат и за това какъв брой товар може да носи даден самолет, защото всички специфики на самолетите са обществено разказани. Нужно е още в самия аероплан да има специфични системи, които не разрешават рисковите химикали да се доберат до вътрешността на фюзелажа. Всеки от хората на борда на самолетите пък би могъл ясно и отчетливо да види по кое време тъкмо стартират да се пръскат химикалите, само че си мълчи. А в действителност всеки един, който е част от заговора, би имал голямо предпочитание да го разкрие, тъй като би следвало да вреди и на него самия, само че не го прави.

Това е прекомерно огромен брой хора, които да вземат участие в конспирацията. Сред тях може би сте и вие, в случай че в миналото сте пътували със аероплан. Или може би служащите, които товарят самолета не знаят какво качват в него? Но нали, с цел да го качат, някой е трябвало да го създаде и достави. Или и те не знаят?

Такива въпроси и техните рационални отговори внезапно понижат градуса на „ конспирацията ”. Защото писаното правило  е, че „ грандиозното изказване се нуждае от грандиозно доказателство ” . А за кемтрейлс такова няма до момента. Това обаче не е краят на историята.

Има и то не един. Безброй са патентите, фигуриращи в формалните регистри както на Съединени американски щати, по този начин и на Европа за промени на климата посредством впръскване на избрани вещества в атмосферата. Целта на множеството от тях е да ръководят времето по подобен метод, че да провокират превалявания или да стопират урагани и за това има ясна причина. Преди 2 години имаше лятна суша и заплаха от липса на вода поради нея. Подобна технология може да провокира дъжд, там където подобен няма. И назад – преди по-малко от месец Бургас бе връхлетян от невиждана буря/циклон, която ни показва силата на природата. А има технологии, които биха могли да бъдат употребявани за попречване на сходни произшествия.

Такива да вземем за пример са патентът за основаване на дъжд от 1966 година на канадците , както и различен от 1960 година, който цели да .

Има обаче и други, по-интересни и любопитни разработки, които в действителност звучат притеснително. Таквава е планът, целящ с наночастици да се отразява една част от слънчевата светлина назад към галактическото пространство, с цел да се бори световното стопляне – термин, който се стартира от повече от 40 години и които претърпя няколко промени в дефиницията и даже в името си за този интервал. Както , прахът, който ще се впръсква в горните пластове на атмосферата ще има резултат да понижи количеството слънчева светлина, което доближава до повърхността на Земята, а забавното е, че спонсор е филантропът, съвременен епидемиолог и диструбутор на ваксини в Африка – Бил Гейтс.

Името му стана печално известно и по време на коронавирус пандемията, когато основателят на софтуерният колос Microsoft бе спряган за главен конспиратор в основаването на изискванията за пандемия и лансиране на „ рискови ” ваксини.

Въпреки всичко, разказано до тук, най-опасни не са тези планове, не е и кемтрейлсът, не е и човешката нелепост. Опасността идва от „ криворазбраната интрига ” – когато умни хора считат за невероятно нещо, което действително има метод да бъде осъществено, просто тъй като те не знаят, че може. Опасна е още злоупотребата на самата дума „ интрига ”, както и заклеймяването на хората, които „ имат вяра ” в нея като глупци.

Нищо от това, несъмнено, не се отнася за термина „ кемтрейлс ”. Поне към този момент. Защото в случай че съдим от последните 2 години, разликата сред интрига и действителност в някои случаи се свеждаше до просто няколко месеца.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР