Сляпата пианистка Елица Стефанова от Враца е номинирана за стипендия

...
Сляпата пианистка Елица Стефанова от Враца е номинирана за стипендия
Коментари Харесай

Гордост! Пианистка от Враца е номинирана за стипендия от фондацията на Бербатов

Сляпата пианистка Елица Стефанова от Враца е номинирана за стипендия от фондацията на Димитър Бербатов, научи BulNews.bg. 13-годишната надарена музикантка е включена в листата на съумелите деца за 2017 година.
Седмокласничката от Професионалната езикова гимназия „ Йоан Екзарх “ е номинирана в категория „ изкуство “ в областта на пианото. Ръководител на Елица е Олга Младенова от Детската школа по изкуствата към читалище „ Развитие “ в града.
Талантливата пианистка е влезнала в листата на фондацията с няколко огромни достижения, измежду които извоюваната втора премия на XI Международен конкурс „ Крайова – пиано “ в Румъния. През миналата година Елица има две първи награди, едната в VI Международен конкурс за пианисти-непрофесионалисти "VivaPiano " в София, а другата от XXVIII Международен конкурс "Flame " в Париж – Франция.
През 2017 година Елица завоюва и специфична премия за извънредно осъществяване на произведение от Глинка на XXV МК „ Музиката и Земята “. Носителка е на премия на община Враца, както и на ПЕГ "Йоан Екзарх " за издигане престижа на учебното заведение и отличен триумф. В края на предишния месец пианистката се завърна във Враца с първа премия от VII Международен конкурс „ Vivapiano “, който се организира в влиятелния концертен комплекс „ България “ в София.
Елица е член на Клуб 2012, 2013 и 2014 на фондация „ Димитър Бербатов “, като неколкократно е попадала в първокласното книжно издание „ Алманах “, показващо надарените деца на страната ни, която се пази в Националната библиотека. Освен виртуозните осъществявания на пианото, надарената врачанка има редица певчески изяви и добре владее непознати езици.
Елица взе участие във ВГ „ Детелинка “ и квартет „ Хармония “ към центъра за работа с деца във Враца.
Очаква се през юни да стане ясно кои ще са 9-те лауреати от листата, които ще получат стипендии от фондацията. Имената им ще се оповестят на огромна празнична колекция на всички номинирани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР