Слушате Masterchef звезди, фермери и zero waste инфлуенсъри, докато хапвате

...
Слушате Masterchef звезди, фермери и zero waste инфлуенсъри, докато хапвате
Коментари Харесай

Новият Masterchef съдия Илиан Кустев е лектор нa GourmEAT the future този уикенд

Слушате Masterchef звезди, фермери и zero waste инфлуенсъри, до момента в който хапвате ядене, основано с мисъл за околната среда, а в ръка държите коктейл, дори може и без алкохол, отдаден на земята и изработен с най-вече български съставки - по този начин може да наподобява уикендът ви, тъй като на 1 и 2 юли в София следва дебютното издание на кулинарното събитие.

В някакъв смисъл форматът е неповторим, тъй като е по едно и също време фест с над 30 изложители, само че и платформа за наличие, ориентирано към бъдещето на храната. Събитието e от 11 до 22 ч. и двата дни, отворено е за домашни любимци и е напълно безкешово с оглед бързината и хигиената на обслужване: заплащанията стават с дебитна или кредитна карта, или с цифров портфейл (Google Pay, Apple Pay, Revolut и др.).

Бакхус GourmEAT the future ще се организира в - отзивчиво и чаровно пространство, непосредствено до Столичната митница на ул. Веслец 84 и доста покрай спирки на разнообразни типове градски превоз. С метро - линия 2, а спирката е " Централна гара " ; наоколо минават трамвайни линии 1, 3, 4, 12, 18, 27, както и тролей 9.

Входът сред 11-11:30 и двата дни е безвъзмезден, а билети се продават авансово през , както и на място. В цената е включен свободен достъп до цялата стратегия.

Срещу 9 лева за един ден или 15 лева за цялото събитие (за децата билетите са дори по-евтини, а до 7 година влизат безплатно), ще може да видите от близко демонстрационно готвене, да участвате във винена дегустация, да чуете лекции за зелени практики, пълноценно хранене, фамилно здраве, бизнес хрумвания и още доста (пълния лист вижте в карето). Лекторите са от България и чужбина, някои имат сериозен международен опит и идват от разнородни сфери.

Звездни лектори от България и чужбина, готвене онлайн и винена дегустация

Двудневното уикендно събитие включва сцена с атрактивна стратегия и двата дни от 12 до 18ч.

Своеобразна приемиера пред публиката ще има за новото жури на Masterchef в лицето на известния готвач Илиан Кустев , който е един от тримата оценяващи в новия сезон на предаването. Двама известни шефове от предходния сезон на ТВ формата пък ще готвят онлайн: Константин Таквор-Кокера и Тео Владиславов.

 Шеф Илиан Кустев, жури Masterchef
Шеф Илиан Кустев, жури Masterchef

Сред другите разпознаваеми лектори са посланикът и мотор на zero waste придвижването в България Блажка Димитрова, кулинарният инфлуенсър и създател на книгата " С обич към десерта " Даниела Динева , позната като Hey Daniella в обществените мрежи, и любимката на градинарите-ентусиасти Inka v gradinka.

 Даниела Динева (Hey Daniella)
© Мира Дерменджиева

Даниела Динева (Hey Daniella)

Има и интернационално наличие - особено от Германия идва единствената българка, член на International Sustainability Standards Board - Вероника Пунчева, а измежду лекторите е и живеещата в България, само че родом от Литва началник , която неотдавна стана първият инструктор от страната ни, приключил стратегия " Устойчиви практики в кулинарията " на влиятелната асоциация World Chefs.

 началник Виктория Балтутите
© Симеон Леви

началник Виктория Балтутите

Пълната стратегия с лекции, работилници и дегустации.

Събота, 1 юли
12:00 ч. - Тео Владиславов: готвене онлайн

13:00 ч. - Виктория Балтутите: " Зелените " заведения за хранене

14:00 ч. - Блажка Димитрова: Устойчиви в кухнята

15:00 ч. - Вероника Пунчева: Скъпо ли е да си еко

16:00 ч. - Инка в Градинка: Зеленинки на балкона

16:30 ч. - Александър Кюркиев: крафт vs. масовка

17:00 ч.- Албина Ясинская: кисело мляко вкъщи

18:00 ч. - Благой Кузмански: бъдещето на виното

Неделя, 2 юли

12:00 ч. - Константин Таквор: готвене онлайн

13:00 ч. - Илиан Кустев: намерено за заведенията за хранене

14:00 ч. - Hey Daniella: родителството и храната

15:00 ч. - Филип Харманджиев: от фермата до масата

16:00 ч. - Габриела Грозева: самун с мая вкъщи

16:30 ч. - Анатоли Ценов: насекомите и бъдещето

17:00 ч.- Димитър Шопов: пълноценно хранене

17:30 ч. - Георги Вълчев: силата на овчето мляко

18:00 ч. - Мария Балева: украса в дома

Изложителите: нови, устойчиви, атрактивни

За посетителите на място ще готвят някои от най-новите заведения за хранене на София с концептуална кухня (Unica, Jazu), заведения, които работят с фермерска продукция (Farro Pizza) и с по-редки или истински първични материали (SoFerments, Вкусът на Индонезия), както и месни, ориентирани към нулев боклук (Meatsome).

 Новият Masterchef арбитър Илиан Кустев е преподавател нa GourmEAT the future този уикенд

Към всички участници са заложени условия да предложат свои концепции, ориентирани към резистентност, новаторски способи, работа с местни артикули и виновен лов и лов на риба. Вино на събитието ще има от България и от света, като доминират етикетите, правени с минимална интервенция, в това число натурални и органични.

От софтуерна позиция любопитно е, че първата българска AI бира ще участва, както и новаторско решение за заведения, отменящо потребността от пластмасови бутилки за вода. Български и задгранични занаятчийски производители на джелато, донъти и канелени рулца, подправки, десерти, тахани, зехтини, фермерска продукция, сирене от кашу, кафе, алкохолни и безалкохолни коктейли също ще допринесат за разнообразния образ на събитието.

 Новият Masterchef арбитър Илиан Кустев е преподавател нa GourmEAT the future този уикенд

Голяма фото стена, направена от скандинавски мъх в партньорство с FORESTin и 3Dea studio, ще притегля погледи и ще укрепва екологичното обръщение на събитието, където използването на еднократна пластмаса е неразрешено - такава е политиката на " Бакхус " през последните години при всички сходни мероприятия.

Бакхус GourmEAT the future е (с)мисъл за бъдещето в бохо атмосфера с промишлен сексапил, който носи постройката - някогашна поща, строена през 30-те години на XX в. Интересно, провокативно и доста, доста вкусно.

Кога: 1 и 2 юли, 11-22 ч.

Къде: Posta PopUp, ул. Веслец 84 (до Столична митница и хранилища Деспред)

Билети:, а от 11-11:30 ч. входът е безвъзмезден

Събитието се организира с скъпата поддръжка на: Mastercard, Chandon Garden Spritz, Johnnie Walker, Gordon`s Gin, Perrier, JTI, Бонанза Бачорски и Forest In.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР