Слушането на музика по време на шофиране със слушалки е

...
Слушането на музика по време на шофиране със слушалки е
Коментари Харесай

В Гърция взимат книжката и глобяват, ако шофираш и слушаш музика през слушалки

Слушането на музика по време на шофиране със слушалки е неразрешено в Гърция. Слушалки могат да се употребяват единствено за телефонни диалози, написа Труд бг.

Забраната е описана в параграф 2 на член 13 от гръцкия Закон за движението по пътищата, където е написано, че е неразрешено да се употребяват слушалки, свързани с портативни аудио устройства по време на шофиране, а също и телевизия.

Нарушаване на наредбите на горната алинея се санкционира с административна санкция от 100 евро, отнемане от удостоверение за ръководство за 30 дни.

Причината е, че водач, който носи слушалки и слуша музика, е изцяло изолиран от околната среда и не може да схване звуковите сигнали, предавани от другите участници в придвижването.

Например, водач може да не чуе клаксона на преминаваща кола за спешна помощ или даже шума на мотоциклет, който се доближава към кръстовище.

Използването на слушалки, свързани към портативни аудио устройства е неразрешено и за водачи на колела, мотопеди, мотоциклети, триколесни транспортни средства и електрически скутери.

Административната санкция е 150 евро и е " съпроводена " с отнемане от шофьорски книжки за 60 дни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР