“Слушам те, професоре, първо тебе”, започна Борисов. “Много се радвам,

...
“Слушам те, професоре, първо тебе”, започна Борисов. “Много се радвам,
Коментари Харесай

Ако някой се е съмнявал: Предизборна среща показа как Борисов звъни, търси сметка, нарежда

“Слушам те, професоре, първо тебе”, стартира Борисов.

“Много се веселя, че успяхме да изпълним тази среща, тъй като бизнесът гледаме много напред. Спомням си първият диалог, който имахме. Тичам към колата, звъни ми телефона - някакъв неразбираем телефон. “Бойко Борисов съм. Защо ти хвалиш толкоз доста гърците?” А през вчерашния ден тъкмо в Лондон гръцкия министър на туризма направил една жестока конференция и споделил - Гърция ще е пример за туризма тази година. Затова желаеме да погледнем по-напред в бъдещето…”, описа проф. Георги Рачев.

Как е протекъл този първи диалог сред зам.-председателя на Българската асоциация на туристическите организации Рачев и тогавашния министър председател Борисов, можем единствено да предположим. Не е мъчно да си представим, поради изтеклите в общественото пространство записи, които потвърдиха властническия метод, по който управляваше някогашния министър председател. Един от записите бе пуснат през юни 2020 година В него водачът на ГЕРБ говореше за някогашната председателка на Народното събрание - Цвета Караянчева. Засегната обаче бе и една друга тематика - опитът на “Еврохолд” да купи ЧЕЗ. " Еврохолд " първо бе проверяван от КФН, а след това Комисията за защита на конкуренцията забрани договорката. Според записа, за който се допуска, че е точно с присъединяване на Борисов, излиза наяве, че някогашният министър председател е вкарал КФН в “Еврохолд”. Заговори се и за размазване на нечия физиономия благодарение на институциите, тъй като не се преценява с Борисов. Прокуратурата обаче по този начин и не се поинтересува.

А другояче какво сподели Борисов през днешния ден? Нищо ново.

" Зимата пристигна, в планините към този момент има сняг. Кой Ханс или Смит, както казваш ти, ще пристигна в тъмночервената зона. Миналата година всички курорти работиха на макс. А в този момент сме в тъмночервената зона единствено тъй като не се имунизираха. Не им била задоволителна акцията за имунизиране. То единствено за ваксина се приказва, какво повече трябваше да създадем ", сподели още Борисов и напомни, че с цел да подтиква имунизацията е въвел зелените коридори.

" Навсякъде в Европа са цялостни стадионите. А ние поради нелепостта си да дадем половин милиард за избори, в този момент ще провалим и зимния туризъм. Нямаме да имаме зимен сезон ", възмути се водачът на ГЕРБ.

Борисов направи и забавна връзка - високите цени на тока за бизнеса са факт поради нечии планове да смени Иван Гешев като основен прокурор.

" Ще убият зимния туризъм. Нали приказвам с хотелиерите. Чака ни тежка зима. С какъв брой ви се подвигна токът ", попита някогашният министър председател.

" По 2,5 ", съобщи ресторантьорът Ричард Алибегов.

" Заради тази смяна, която желаят, да сменят Гешев, стигнахме дотук ", посочи водачът на ГЕРБ.

" Няма спор за цената на тока. Излъгаха за цената на газа, хванахме ги и станаха за смях. Никой не знае защо взимат тези милиарди нов дълг. За седем месеца направиха единствено това, че ни вкараха в тъмночервената зона ", продължи Бойко Борисов.

Заговори за следващ път и за спрените градежи. Според думите на Борисов парите за Автомагистрала “Хемус” са били налице, само че служебното държавно управление ги е прибрало. Думите му идват на фона на разкритията предходната седмица, съгласно които предплатени заплащания са били направени до компании за градежа на Автомагистрала “Хемус”, без да са налични разрешителни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР